Empathica's Blogi

Pentuja tuloillaan!

Jätä kommentti

Kävimme tänään klinikalla Rinin kanssa kurkistamassa, oliko neljän viikon takainen ralli tuottanut hedelmää, ja olihan se – meille on tulossa pentuja! Ultrassa näkyi ainakin neljä pentua 🙂

Pentueen ylpeä isä on saksalainen ASCA CH Stormbringer’s New Horizon DNA-VP CD, kutsumanimeltään Maverick. Olin aikanaan kiinnostunut Ruotsiin suunnitteilla olevasta pentueesta, jonka isänä oli Maverickin isä Balu (SRN Eagle Red Hot Masquerade). Harmillisesti narttu jäi kuitenkin tyhjäksi, ja sitten laumaan tuli Neve, joten pentuhaaveet jäivät muutenkin. Myöhemmin alkaessani suunnitella Rinin ensimmäistä pentuetta katselin myös ulkomaisia uroksia, ja löysin Maverickin ihan sattumalta. Jokin Mavessa kolahti minuun ja kovaa, ja ehkä tuota ihastusta vielä vähän syvensi tieto, että Balu on Maven isä. Siitä alkoi ahkera, tähän päivään saakka kestänyt sähköpostittelu, mutta onneksi Maven omistajat Saksassa ovat alusta asti olleet vähintään yhtä innostuneita tästä pentueesta kuin minäkin! Oman lisänsä tähän prosessiin on tehnyt vielä se, että Maverick on rekisteröity vain ASCAan, joten pentueen toteuttamiseksi oli anottava Kennelliiton erityislupa.

Mave_WD_2

Freiburg_2010_2_IMG_5187_640x480_Maverickin liikkeet

17141372Tuore ASCA CH syyskuussa 2010

Burgspaziergang_15._4._2009_085

Doggies_Portraits_Burg_11.4._2008_045

Portraits_mit_Blumen_bei_der_Burg_25._4._2008_096

Doggies_mit_Fleet_8._6._2009_559

Pentuja odotellaan syntyväksi viikolla 44, ja pentueesta on odotettavissa kaikkia värejä pitkillä hännillä. Odotan pentueesta terveitä, aktiivisia, monipuoliseen harrastamiseen soveltuvia pentuja. Etsin pennuille yhteistyökykyisiä, harrastavia koteja, lisätietoja saa minulta sähköpostilla ja puhelimitse, yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme. Alla vielä lisätietoa Maverickista, sen vanhemmista ja sisaruksista:

MAVERICK

Silke on kertonut Maverickin olevan hänen elämänsä koira, hänen varjonsa. Mave havainnoi ja tarkkailee asioita, se ei ryntää suin päin eri tilanteisiin. Mave on luoksepäästävä, mutta pidättyväinen, harrastuksissa tai arjessa sen pidättyväisyys ei ole ollut ongelma.

Agilityssä ja tokossa Mave on kiihkeä, innokas ja nopea, se keskittyy tekemiseen täysillä. Paimennuksessa Mave toimii sekä lampailla että ankoilla ripeästi ja keskittyneesti, sillä on luontaisia paimennustaipumuksia. Mave on treeneissä pehmeähkö koira, se ei tarvitse kovia tai äänekkäitä käskyjä ohjaukseen, se reagoi herkästi ohjaukseen. Mave palkkautuu sekä lelulla että namilla, sillä on paljon miellyttämishalua ja se oppii nopeasti. Mave ei reagoi koviin ääniin tai laukauksiin.

BALU

Maven isä Balu (SRN Eagle Red Hot Masquerade) oli Susannen mukaan herttainen koira, joka rakasti olla rapsuteltavana ja hellittävänä. Vieraita kohtaan se oli pidättyväinen, muttei aggressiivinen tai vihainen. Etenkin oman lauman ihmisiä ja koiria kohtaan se oli suojelevainen. Pienten lasten kanssa se oli kärsivällinen ja herttainen. Balun vahvuuksia oli sopeutuminen mihin tahansa tilanteeseen, se nautti matkustamisesta, rauhoittui ongelmitta hotelleissa, ravintoloissa, kisakentillä ja ihan missä vain. Kotioloissa Balu oli rauhallinen, kun töitä ei ollut tarjolla. Balu rakasti leikkimistä ja työskentelyä, motivoitui sekä leluista että nameista, ja oli hyvin miellyttämishaluinen. Se työskenteli suurella draivilla, oppi nopeasti, keskittyi tekemiseen ja oli hyvin kuulolla. Balu treenasi ja kisasi lähinnä tokoa ja agilityä, mutta paimentamassakin se kävi jokuseen kertaan. Paimennuksessa Balu osoitti suurta mielenkiintoa ja luontaisia taipumuksia. Se kuunteli paimentaessa hyvin ja oli miellyttämishaluinen, mutta tarvitsi jämäkän ohjaajan. Balu kuoli huhtikuussa 2012 12-vuotiaana. Balulla on Suomessa yksi pentue, Zestforlife T-pentue. Lisää kuvia Balusta löytyy täältä.

BaluFront1_07Logo2

BBfront4_03

BBstackSnow11_05HPAllein

JENNA

Maven emä Jenna (Sight’n Sound’s She’s The One) on omistajansa Sabinen ensimmäinen aussie, ja hän ihastui Jennan helppoon koulutettavuuteen. Hänen mukaansa Jenna on mahtavin koira, minkä voi saada. Jenna on hyvin miellyttämishaluinen koira kaikissa tilanteissa, eikä sen keskittyminen herpaannu ennen kuin työt on tehty. Jenna on helppo motivoida sekä lelulla että namilla, ja se motivoituu myös kehuista. Se ei reagoi laukauksiin tai koviin ääniin. Jennan kanssa on treenattu ja kisattu tokossa ja agilityssä. Jennalla on vahva luonne, se on lauman pomo heti Sabinen jälkeen. Se rakastaa kaikkia ihmisiä, erityisesti lapsia. Jenna ei ole dominoiva koira ihmisten suhteen. Jenna on 12-vuotias ja on edelleen terve ja virkeä 🙂

Jenna01

Jenna02Molempien kuvien (c) Jan Möhringer

Kysellessäni Maverickin kasvattajalta Sabinelta Jenna x Balu -pentueesta yleisesti, Sabine kertoi pentueen olleen pienestä lähtien hyvin tasapainoinen. Pentueeseen syntyi seitsemän pentua: viisi urosta ja kaksi narttua. Pennut ovat olleet pentuina ja aikuisina itsevarmoja koiria, joilla on kivat luonteet, yksikään ei ole ollut ujo tai aggressiivinen. Pentue on ollut hyvin terve, allergioita ei ole ja lonkiltaan ja kyynäriltään terveystulokset ovat olleet erinomaiset. Pentueesta kysellessäni kolme oli silloin testattu CEA:n osalta, ja Maverick oli ainoa kantaja, kaksi muuta olivat terveitä. Sabine kertoi, ettei muuttaisi tässä pentueessa mitään, hän on hyvin tyytyväinen pentueeseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s