Empathica's Blogi

Pentuja!

Jätä kommentti

Neven kanssa käväistiin tänään ultrassa ihastelemassa pentujen alkuja 🙂 Viidennen pennun jälkeen lopetettiin laskeminen, eli toiveissa on isohko pentue, eikä eläinlääkärin mukaan ole lainkaan mahdotonta, että tulisi yhtä iso pentue kuin viimeksi.

DSC_0436

Pentueen isä on Ruotsissa asuva 10-vuotias Meet MyOwn Aldo Montano, kutsumanimeltään Aldo. Aldo on pitkähäntäinen musta trikki, jolla on erinomaiset terveystulokset: lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet. Aldo kilpailee Ruotsin hakukokeiden korkeimmassa luokassa, tokossa 3. luokassa, agilityssä 2. luokassa, ja sillä on oikeus kilpailla jäljellä avoimessa luokassa. Se on myös Ruotsin muotovalio. Aldo on suorittanut ruotsalaisen KORAD-luonnetestin pistein 439, ja sillä on hyväksytty mh-luonnekuvaus, eikä se reagoi laukauksiin.

DSC_0454

Aldolla on ennestään Ruotsissa kaksi pentueeta ja yksi pentue Suomessa Apbeat-kennelissä (synt. 4/14). Aldon ensimmäisen pentueen kahdeksasta pennusta on yhtä lukuun ottamatta kuvattu kaikki, tähän mennessä kuvatut ovat olleet luustoltaan terveitä (lonkat A tai B, kaikilla kyynärät 0). Osa on käynyt suorittamassa mh-luonnekuvauksen Ruotsissa, kaikki palautuneet nopeasti kohtaamistaan tilanteista, yksi reagoi laukauksiin (5), muut olleet laukauksien suhteen melko välinpitämättömiä (1 tai 2). Aldon nuoremmat pentueet ovat tällä hetkellä alle vuoden ikäisiä, joten niistä ei vielä terveystietoja ole saatavilla.

DSC_0465

Nevellä on yksi aiempi pentue kennel Hazelmoorissa (synt. 9/12). Pentueen yhdeksästä pennusta on kuvattu vasta kaksi pentua, toisella lonkat A/A, toisella B/B, molemmilla kyynärät 0/0. Yksi pennuista on menehtynyt tapaturmaisesti alle vuoden ikäisenä. Pentueesta kaksi on nuorten koirien tokoringissä ja aloitellut pikkuhiljaa kisauraakin, Jogi on aloitellut tokon kisaamista; Ruutilla on TK1, hyväksytty BH ja RTK1. Osa pennuista on käynyt näyttelyissäkin hakemassa EH:ta, ERIä ja muutama on saanut SA:nkin. Pentue on luonteeltaan hyvin tasainen, kaikki avoimen ystävällisiä ja sosiaalisia, aikuisiällä pentueessa on ollut selkeämmin havaittavia eroja vilkkaudessa.

DSC_0478

Molemmat vanhemmat ovat luonteeltaan avoimia ja ystävällisiä koiria ihmisiä kohtaan ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Molemmat ovat iästään huolimatta hyväkuntoisia, elämäniloisia, perusterveitä ja edelleen aktiivisessa harrastuskäytössä. Vanhemmat ovat rakenteeltaan terveitä, rotumääritelmän mukaisia, kohtuullisia ja sopusuhtaisia rotunsa edustajia. Molemmat ovat miellyttämishaluisia, harrastuksissa helposti motivoitavia sekä leluilla että nameilla.

DSC_0512

DSC_0525

Pentueen suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota molempien vanhempien hyvään luonteeseen, terveyteen ja hyviin harrastusominaisuuksiin. Odotan pentueesta terveitä, rotumääritelmän mukaisia, aktiivisia ja sosiaalisia pentuja, joille etsin yhteistyökykyisiä ja aktiivisia koiraharrastuksista kiinnostuneita koteja. Odotettavissa pitkähäntäisiä pentuja, kaikki värit mahdollisia. Jos kiinnostuit pentueesta, ota rohkeasti yhteyttä! Yhteystietoni löytyvät kotisivuilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s