Empathica's Blogi

Pennut ovat täällä!

1 kommentti

Lyylin lämmöt laskivat eilen varhain iltapäivällä alle 37 asteen, mistä tiedettiin ryhtyä synnytyksen alkua odottamaan vuorokauden sisällä. Illalla se vähän läähätteli ja yritti petailla hetkittäin, mutta muuten tilanne oli hyvin rauhallinen. Kävin hakemassa Tiian asemalta vähän ennen yhdeksää, ja Lyyli ilahtui kovasti jälleennäkemisestä, lopun ajan se viettikin liimautuneena Tiian iholle.

Yhden aikaan yöllä ei ollut vieläkään merkkejä synnytyksen alkamisesta, joten yritettiin vähän nukkua. Minä heräsin muutaman kerran yön aikana tilannetta tarkistamaan, Tiia ei tainnut malttaa nukkua juurikaan. Vähän ennen seitsemää aamulla Tiia herätti – Lyyliltä oli tullut vedet. Melko pian sen jälkeen Lyyli alkoi ponnistella.

Ponnistelua jatkui tuloksetta lähemmäs yhdeksään asti. Ensimmäinen pentu kävi muutaman kerran tyrkyllä kurkistamassa, mutta tuli imaistuksi takaisin. Tiia ei saanut otetta pennusta, jotta olisi voinut auttaa, ja minä en päässyt oikein yrittämäänkään. Ensimmäiseltä klinikalta neuvottiin odottamaan vielä jonkin aikaa, jos ei tule mitään erikoisen väristä nestettä. Minä olin siinä vaiheessa jo kärsimätön – olimme seuranneet Lyylin ponnisteluja jo kaksi tuntia tuloksetta, joten olin aika varma, että ensimmäinen pentu ei sieltä ilman avustusta ulos tule. Olin tässä kohtaa jo aika skeptinen senkin suhteen, että pentu olisi enää hengissä. Soitin toiselle klinikalle, josta kehotettiin tulemaan heti. Niinpä pakattiin Lyyli autoon ja ajeltiin varsin synkin mielin klinikkaa kohti.

Klinikalla eläinlääkäri yritti vielä saada pentua autettua ulos, mutta totesi synnytyskanavan ahtaaksi ja kireäksi. Röntgenkuvassa näimme neljä pentua, joista yksi oli tulollaan perätilassa. Lyyli sai kalkkia pistoksena ja sovittiin, että yritetään vähän aikaa vielä auttaa pentua ulos, mutta jos se ei kohta tule luonnollista reittiä, niin sitten ei jää muita vaihtoehtoja kuin sektio.

Leiriydyimme Tiian ja Lyylin kanssa röntgenhuoneeseen lattialle. Lyyli alkoi taas ponnistella, ja pennun toinen takajalka tuli tassua myöten näkyville. Sain jonkinlaisen otteen, odoteltiin seuraavaa ponnistusta ja yritettiin aina vähän hivuttaa pentua ulospäin. Monta kertaa meinasi epätoivo iskeä, kun ote tassusta lipsui, ja pelkäsin koko ajan vain hetkeä, kun tunnen pennun hentojen luiden murskaantuvan sormieni välissä. Sitten jossain kohtaa sisuunnuin ja ajattelin, että nyt on vaan pakko vielä yrittää. 10 minuutin äherryksen tuloksena saatiin pentu autettua ulos! Uskomattominta kuitenkin oli, että pentu kiljaisi heti ulos päästyään, olin ollut ihan varma, että se on menetetty tapaus.

10.25 syntyi siis musta poika, painoa 275g, ja me oltiin Tiian kanssa niin onnellisia ja huojentuneita, että itku ei ollut kaukana! Työnimeksi se sai ensin Tulppa, mutta annettiin kaikkien pentujen synnyttyä sille nimeksi Musta Pekka, jotta nimi sopii samaan sarjaan.

10.42 syntyi musta tyttö, jolla oli painoa 380g. Ensimmäiseen verrattuna tämä tuli maailmaan sukeltaen 🙂 Tyttö sai työnimeksi Minni.

11.35 saatiin joukkoon toinen musta poika, painoa 370g. Tämäkin tuli perätilassa, mutta saatiin auteltua ulos melko vaivattomasti. Työnimeksi poitsulle Hessu.

11.55 syntyi toinen musta tyttö, pentueen isoin, painoa 410g. Pentu oli saanut hengitysteihinsä vähän limaa, mutta virkosi onneksi nopeasti. Tästä tytöstä tuli Iines.

Viimeisen pennun synnyttyä lähdettiin hyvillä mielin kotia kohti, Lyylikin selvästi rauhoittui viimeisen pennun synnyttyä. Lyyli ja pennut voivat hyvin, kaikki pennut ovat tosi terhakoita ja virkeitä, hyvin elinvoimaisia ❤

Tässä ensimmäiset puhelinlaatuiset kuvat pennuista, vielä en raaski Lyyliä kiusata pitemmällä valokuvaussessiolla. Tytöillä on niskassa selkeät valkoiset merkit, pojat on tummempia.

One thought on “Pennut ovat täällä!

  1. Isosti onnea mustasta nelikosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s