Empathica's Blogi

Pennut 1vko!

Jätä kommentti

Pennut täyttivät tänään (eli eilen) viikon! Kaikilla on kasvu jatkunut tasaiseen tahtiin, pentueen isoin painaa päälle 700g ja pienimmätkin ovat yli 600g painoisia. Kukaan ei vielä ole tuplannut painoaan, mutta näin isossa pentueessa se ei ole epätavallista. Kaikilla on kuitenkin painot nousussa, ja se on tärkeintä.

Muutamalla pennulla on ollut parina päivänä mahavaivoja. Edeltävästi vatsavaivaiset olivat nostaneet painoaan muutamassa vuorokaudessa todella reippaasti, joten mietittiin, että näinköhän ovat ylensyönnin seurauksena saaneet mahat kipeäksi. Nyt tilanne on jo rauhoittumaan päin, mutta toki seurataan tiiviisti, etteivät pienet pääse kuivumaan. Kaikki ovat onneksi tosi virkeitä edelleen, hakeutuvat itse tarmokkaasti syömään ja syövät hyvin. Nutriplussaa ollaan annettu edelleen.

1-viikkoissynttäreiden kunniaksi pidettiin tänään taas kuvauspäivä, kun aurinkokin sattui paistamaan. Aino toi rekvisiitaksi pienen korin ja pari lelua, ja niiden kanssa sommiteltiin tällaiset vähän perusposeerauskuvia hauskemmat kuvat.

 

Vohveli 1vko. ”Don Vohvelino” on jatkanut kehitystään viitoittamallaan tiellä eli ei edelleenkään ole porukan älykkö ainakaan maitobaariin löytämisen osalta 😀 Don Vohvelinon motto voisi tässä tapauksessa olla ”paras yritys viidestä”. Usein huuto raikaa ruokahädän  iskiessä niin kovaa, että se hälyttää ihmiset paikalle auttamaan maitobaariin löytämisessä.

 

Hattara 1vko. Herra Hattarainen on edelleen porukan nälkäisin ainakin metelistä päätellen. Poitsu on painossa ohittanut monta pienempää muutaman päivän aikana ja kilpailee nyt painossa isoimpien sarjassa. Hattara sai myös lisänimen ”punkki” tästä hyvästä, se syö itsensä niin pyöreäksi ja pinkeäksi. Syliin ottaessa Hattaralla on ruoka ensimmäisenä mielessä – suu alkaa maiskuttaa!

 

Korppu 1vko. Korppu on pentueen isoin, oikea amazoni. Korppu on tosi lunki ja cool tyyppi, joka ei edelleenkään hätkähdä ihan vähästä, se kitisee tai huutaa hyvin harvoin, narisee kyllä hiljaa, jos joku juttu ei miellytä. Hauska nähdä, pysyykö Korppu yhtä rauhallisen ja tasapainoisen oloisena kuin mitä se nyt on!

 

Marenki 1vko. Marenki on edelleen porukan liukasliikkeisin, se ehtii omintakeisella tyylillään siirtyä laatikon laidasta toiseen ihan hetkessä! Marenki on myös hyvin tasaisen oloinen, ei juurikaan hätkähdä mistään ja ottaa kaiken avoimesti vastaan. Huutaa hyvin harvoin, mutta ääni kyllä kuuluu, jos huudolle on aihetta.

 

Marsipaani 1vko. Marsipaani on topakan oloinen tyttö, joka edelleen pennuista eniten muistuttaa Nessu-mummoaan. Marsipaani on tytöistä tällä hetkellä ehkä äänekkäin, sillä ruokaraivon yllättäessä ääni ei tältäkään tytöltä jää kuulematta. Marsipaani viihtyy muiden tavoin sylissä hyvin ja on varsin tasaisen oloinen, vaikka temperamenttiakin tuntuu löytyvän.

 

Pannari 1vko. Pannari on muiden poikien tavoin ruoan suhteen hieman äänekäs. Maitobaariin on avustettava, jos ruokahätä on päässyt jo valloilleen, muuten huutoa piisaa. Pannari on pojista kuitenkin tässä vaiheessa ehkä tasaisin ja rauhallisin, myös isoin.

 

Lettu 1vko. Letulla on kaksi persoonaa – rauhallinen, kiltti ja leppoisa Lettu sekä pieni raivopää-Räiskäle! Kun hermot loppuu, niin ne loppuu, kärsivällisyyttä riittää kyllä aika pitkälle ennen sitä. Letusta olemme ennustaneet porukan tulevaisuuden pusukonetta ja hännänheiluttajaa!

 

Rinkeli 1vko. Rinkeli on varsin liikuttava pieni nättinaama edelleen. Sekin pusuttelee usein, ja nappasipa se eilen sormeen kiinni niin napakasti, että oli työ saada se irti! Tulta ja tappuraa tuntuisi tässä tyttösessä olevan melkoisesti.

Pennuille aloitettiin 3pvän iässä BioSensor-ohjelma, joka on alkanut mukavasti. Osa pennuista suoriutuu osa-alueista rennon lötköinä, osa hieman jännittää, mutta hauska nähdä, millaisia muutoksia nähdään käytöksissä ohjelman loppua kohti. Kukaan ei ole kovin äänekkäästi protestoinut mitään osa-aluetta. Muutenkin pentue on tässä vaiheessa kokonaisuutena kuitenkin varsin hiljainen. Eilen leikattiin pennuilta kynnet ensimmäisen kerran, sekin sujui hyvin.

 

Muutamia vieraita pennuilla on käväissyt, mutta aika rauhallista arkea tässä vielä eletään. Keksi hoitaa pennut edelleen todella hienosti, tunnollisesti ja rauhallisesti. Mammakoira on ollut muutamana päivänä lyhyillä lenkeillä mukana vähän tuulettumassa, selkeästi Keksi alkaa välillä kaivata aikuista seuraa pennunhoidon vastapainoksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s