Empathica's Blogi

S-pentue kohta 8 viikkoa

Jätä kommentti

Voi itku, mihin tämä aika oikein meni! Tekisi mieli pakata pennut autoon ja karauttaa auringonlaskuun jonnekin kauas, ettei tarvitsisi vielä antaa näitä mihinkään! Pentuja odottaa ihanat kodit, mikä hieman helpottaa luopumisen tuskaa, mutta luulenpa, etten loppuviikosta selviä kuivin silmin – niin ihania nämä pennut ovat olleet!

Marsipaani ja Pannari pusuttelemassa

Viime viikon tapahtumat odottavat yhä kirjuriaan. Tiistaina aamuvillitysten jälkeen pakkauduttiin pentujen ja aikuisten koirien kanssa autoon ja ajeltiin pikareissulle Joensuuhun. Pieksämäellä pennut alkoivat ilmoitella, että ulos olisi asiaa, joten tehtiin pikapysähdys rauhallisessa paikassa kauempana liikenteen melusta. Ulkoilu jäi todella lyhyeksi, sillä heti näkyi vastaantuleva koira, joten automatka jatkui. Seuraavan kerran pennut ilmoittivat olevansa hereillä vasta Joensuun liepeillä.

Lettu ja Pannari leikkimässä

Joensuussa olikin vastassa uudenlaisia haasteita. Meidän majoitusaitan katolla oli varmaan puolisen metriä lunta, joka plussakelien ansiosta oli hiljakseen valumassa alas. Äiti lähti ostamaan verkkoa, jotta saataisiin takapihalle rajattua pennuille turvallinen ulkoilualue. No kuinka ollakaan – kaupasta oli tarttunut matkaan niin heppoinen kanaverkko, että pennuthan pitivät sitä vain hauskana esteratana ja loikkivat sen yli mennen tullen. Pennut pitivät myös kasviksensa mielen virkeänä karkailemalla lumivallin kautta naapurin tontin puolelle, ihan sama juttu oli aikanaan Keksin ja sisarusten kanssa. Rämmin ensimmäisen päivän aikana aika monta kertaa reisiä myöten umpihangessa pentujen perässä…

Marsipaanilla, Korpulla ja Rinkelillä riittää vauhtia

Meidän aitta ei ole koolla pilattu, ja vähän etukäteen jännitin, että mitenhän kahdeksan pentua ja kolme aikuista koiraa (joista yksi on Rini, joka arvostaa omaa rauhaa ja henkilökohtaista tilaa) sinne mahtuu. Pennut saivat parin päivän aikana opetella, miten Rinin lähettyvillä kannattaa toimia, ja aika nopeasti ne pääsivät siitä jyvälle. Pentujen mielestä oli tosin selkeästi hyvin epäloogista, miksi mummukoira pitää heistä ulkona muttei sisällä 😀 Ehkä vähän jännitin sitäkin, miten saan nukuttua samassa tilassa pentujen kanssa. Joka yö tuli herätys 3.30-4.00 välillä pihalle, jota seurasi noin tunnin leikkisessio, seuraava herätys 05.30-6.30 välillä, jota seurasi noin tunnin leikkisessio.

Villasukka on parasta viihdettä

Keskiviikkona taas pari pentua umpihangesta haettuani purin onnettoman verkkoviritelmän ja virittelin sen kinosten reunalle estämään karkureissut. Se toimi yllättävän hyvin, vaikka toki Pannari ja Hattara kertaalleen löysivät aidasta porsaanreiän. Pennut intoutuivat autokatoksesta, siellä olevasta halkopinosta ja muista tavaroista, ne ahtautuivat vaikka miten ahtaisiin rakoihin ja paikkoihin hyvin ennakkoluulottomasti. Päivällä käväistiin mummon luona pentujen kanssa ihmettelemässä kerrostaloelämää, ja iltapäivästä pentujen isän kasvattaja kävi katsomassa pentuja, ja pennut esittelivät vauhdikasta menoaan.

Torstaina eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen otin pennuista kuvia pihalla Ainon kanssa, iltapäivästä käväistiin Ainon äidin luona moikkaamassa Tove-gööttiä ja käväistiin sisällä tutustumassa uuteen paikkaan. Ei näitä tunnu uudet paikat paljon hätkäyttävän, tosi reippaita pentuja ovat tutkimaan. Tovesta kuoriutui ihana leikkitäti pennuille, vaikka se sisällä olikin vähän huolissaan, mitä sen leluista on jäljellä pentujen käsittelyn jälkeen. Varsinaisesti mentiin sisälle, jotta pennut saisivat tehdä tuttavuutta koiriin tottuneisiin kissoihin, mutta pennuilla oli niin villi meno päällä, että ne eivät kyllä tainneet kissoja edes huomata.

Leikkiä Toven kanssa

Perjantaiaamuna Venla tuli meille moikkaamaan pentuja heti aamusta, pennut olivat tunnin ulkoilun päälle sen verran uneliaita, että vietiin pennut sisälle pienille torkuille siksi aikaa, että kävin äidin ja nuoremman siskon kanssa kaupungilla pyörähtämässä. Kaupunkireissun päälle otin pennut vielä ulos purkamaan energiaa ennen kotimatkaa, mutta sen verran reissuelämä väsytti, että ulkoilu ei enää oikein meinannut maistua. Eikun lastaamaan porukkaa autoon ja auton nokka kohti kotia. Hieman ennen Karviota jouduttiin jo pysähtymään pissatustauolle, toinen pysähdys tehtiin taas Pieksämäellä. Ajettiin Ainon kanssa peräkanaa, joten Pieksämäellä käytiin vähän pitemmällä ulkoilulla, siitä tuli otettua videon muodossa todistusaineistoakin.

Lauantaina pidettiin ansaittua lepopäivää pentujen kanssa, paitsi Hattara, Marsipaani ja Pannari käväisivät päivälomalla tulevissa kodeissaan tutustumassa, myös Keksi kävi pitkästä aikaa kotona pyörähtämässä. Kaikki kolme pentua olivat olleet tosi reippaita, mikä on aina ilahduttavaa kuulla – tietää, että sosiaalistamisen eteen nähty vaiva on ollut sen arvoista! Kotona oli kyllä ihmeen hiljaista, vaikka vähimmillään siellä oli kuusi pentua paikalla. Me kotihiiret nautiskelimme mm. sellaisesta harvinaisesta herkusta kuin päiväunet – tuli ainakin kirjurille enemmän kuin tarpeeseen 😀 Iltapäivästä Aino ja Elli tulivat käymään, Ellin kanssa pidettiin perinteisesti pantapajaa, joskin Elli taisi tehdä noin 99% kaikesta työstä… Iltapäivän hauskin ohjelmanumero oli pentujen pääsy pallomereen!

Sunnuntaina oli taas reissaamista tiedossa, tällä kertaa Tampereelle Minnan luo näytille. Pennut nukkuivat koko matkan Tampereelle – hienot pupsit! Minnan pihalla pennut tutustuivat reippaasti uusiin ulkoilumahdollisuuksiin, ja löysipä pari pentua taas aidasta porsaanreiän, jonka kautta karata. Lotta, Ilkka ja Kati kävivät pentuja myös moikkaamassa, pennut tekivät aika ennakkoluulottomasti tuttavuutta uusiin ihmisiin ja esittelivät mm. hampaidenkäyttötaitojaan uusiin ihmisiin varsin auliisti. Siinä päivän mittaan useampi Minnan koiristakin kävi pentuja moikkaamassa, pennut suhtautuivat aika kivasti vieraisiin aikuisiin.

DSC_0192Rini ja Rinkeli

Tampereen keikan isoin ohjelmanumero oli pentutesti. Pentutestin osalta isoin kämmi kävi ajoituksen kanssa – se olisi tietysti kannattanut tehdä heti alussa pentujen ollessa virkeimmillään. Me alettiin testata pentuja vasta myöhään iltapäivällä, ja etenkin viimeisten pentujen suorituksissa näkyi jo tosi selkeästi, että päivällä alkoi olla mittaa. Hattara oli niin väsynyt testissä, ettei sitä huvittanut oikein mikään, sille tehtiin testi vähän pehmennetysti. Näin kaikkinensa yhteenvetona kaikki kahdeksan olivat ihan normaaleja ja sosiaalisia pentuja, pieniä eroja leikissä ja siinä, miten nopeasti lähtevät katsomaan yllättäviä ja pelottavia asioita. Kaikki olivat kiinnostuneita ihmisestä ja uuden paikan tutkimisesta, eikä kenellekään tuntunut jäävän traumoja kokemuksesta, vaikka kaikki osiot eivät niin mieluisia olleetkaan.

Pentutestin jälkeen annettiin pentujen nukkua hetki, käväistiin nopeasti pihalla ja alkuyöstä ajeltiin takaisin kotiin. Ei tiennyt pentuja olevan kyydissä, niin hiljaista oli 😀 Kotona pennut saivat energiabuustin ja leikkivät tovin, mutta sen verran päivän rasitukset väsyttivät, että päästiin aika nopeasti nukkumaan. Aamulla heräsin kuudelta päästämään pennut pihalle ja luuttuamaan lattian, mutta sen jälkeen sain nukkua vielä muutaman tunnin ennen herätystä.

Tämä video on kuulemma somessa herättänyt hilpeyttä ja hyvää mieltä katsojille

Pallomeressä on hirmumyrsky 😀

Kauhea viikko on käsillä – pentuja pitäisi ryhtyä loppuviikosta luovuttamaan maailmalle! On nämä niin huikeita tyyppejä, että toisaalta on ihana heidät antaa uusille ihmisilleen ja jäädä seuraamaan, mitä heistä kasvaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita alkaa olla jo siinä määrin, että pennut tuntuvat olevan hiljalleen valmiita kohti uusia haasteita. Onneksi tähän lähelle jää monta pentua, niin pääsee näkemään usein. Elättelen myös toiveita, että saan hiljalleen nukkua hieman pitempiä öitä, ja näin liki 8 viikon ajan kaikki vapaat illat ja päivät pennunkatsojille uhranneena osaan taatusti arvostaa omaa vapaa-aikaa ;D Ihana myös päästä taas kunnon lenkille päivittäin, antaa aikaa hieman paitsioon jääneille aikuisille koirille ja päästä treenaamaan!

DSC_0650

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s