Empathica's Blogi

Nadan ja Areksen pennut syntyivät!

Jätä kommentti

Toissapäivänä mittailin Nadan lämpöjä vähän tiiviimmin, ja ne iltaa kohti näyttivät suuntaavan laskuun. Hälytin Lindan meille yöksi, kun etukäteen ei koskaan tiedä, miten nopeasti alkaa tapahtua. Yö nukuttiin aika katkonaisesti, nukuin Nadan kanssa pentuhuoneessa ja kuuntelin pitkin yötä, kun se läähätteli. Puoli viideltä torstaiaamuna käytiin Nadan kanssa ulkona, valvoskelin sen kanssa ulkoilun jälkeen hetken, mutta näytti, että mitään ei vielä tapahdu. Torkahdin tunniksi, heräsin, kun Nada läähätteli ja oli vähän levoton. Rapsuttelin sitä vähän, niin se hetken malttoi makoilla lattialla. Siitä tovi myöhemmin Nada nousi seisomaan ja katsoin, että peräpäästä tippui muutamia tippoja lattialle, mikä synnytyksen lähestymisen kannalta on ihan hyvä merkki. Siirryin Nadan kanssa pentulaatikkoon, huikkasin Lindalle, että kohta voisi olla hyvä hetki suunnata aitiopaikalle, ja samalla Nadalla tuli vedet – mun syliin tietysti.

Housujenvaihdon jälkeen jatkettiin jännitystä pentulaatikossa. Nada alkoi käydä levottomammaksi ja läähätellä enemmän. Ensimmäisten ponnistusten jälkeen se petasi hetken oikein raivokkaasti. Ensimmäistä pentua se joutui ponnistelemaan ulos hetken, mutta klo 7.43 syntyi ensimmäinen pentu, kuvankaunis red merle narttu, jolla on puolikas häntä. Pentu sai työnimekseen Meemi, painoa n. 390g.

Meemi ❤

Klo 8.11 syntyi upea punainen poika hyvin pienillä valkoisilla merkeillä, silläkin puolikas häntä. Pentu sai työnimeksi Mahti, sillä painoa 320g. Se on pentueen pienin ainakin tällä hetkellä.

Mahti ❤

Klo 8.28 joukkoon liittyi tummavoittoinen blue merle narttu, puolikas häntä silläkin. Pennusta tuli Maisa, se painoi 410g.

Maisa ❤

Klo 8.49 syntyi hyvin musta pitkähäntäinen narttu, sillä on ohut valkea piirto otsalla ja ehkä kolme valkoista karvaa niskassa. Pennun työnimeksi tuli Molly, painoi syntyessään 410g.

Molly ❤

Klo 9.03 saatiin lisäystä toisesta punaisesta pojasta, sillä naamassa leveä valkoinen piirto ja kaunis valkoinen merkki niskassa. Pennusta tuli Mega, se painoi 440g.

Mega ❤

Kuudennen pennun syntymäaika jäi näköjään multa kirjaamatta ylös. Todella kaunis blue merle narttu pitkällä hännällä, mutta pentu syntyi elottomana. Yritin sitä elvyttää hyvän tovin, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

Klo 10.30 syntyi mustanpuhuva pitkähäntäinen uros, joka heti sikiöpussista päästyään rääkäisi kovaa, että hengissä ollaan ❤ Pentu sai nimen Metku, sillä painoa oli syntyessään 455g.

Metku ❤

Klo 11.06 syntyi kahdeksas pentu, sekin suureksi suruksi kuolleena. Pentu oli upea blue merle uros, sillä oli ihan lyhyt töpöhäntä.

Kahdeksannen pennun synnyttyä Nada alkoi torkkua, joten arveltiin, että urakka oli varmaankin siinä. Kuitenkin illalla Nada alkoi taas ponnistaa, ja tässä vaiheessa osattiin jo varautua tulevaan. Klo 22.50 syntyi yhdeksäs pentu, musta uros, jolla oli puolikas häntä. Se syntyi kuolleena.

102930830_731556777613148_35502551856054272_n

Kuolleita pentuja syntyy välillä, väistämättä, syykään ei aina selviä. Eilen käytiin läpi tunteiden vuoristorata iloissa ja suruissa, koin aika monta flashbackia ihan ensimmäisestä pentueestani. Onneksi kuusikolla on kaikki hyvin, ne ovat kaikki reippaita ja elinvoimaisia, vahvasti elämässä kiinni. Yritetään nauttia ja iloita niistä täysillä ❤

103086750_596603474318778_7637706188896862208_n

Nada on odotetusti aivan loistava emä pennuilleen. Se on pitänyt viedä hihnassa pentulaatikosta ulos tarpeilleen, etenkään eilen se ei olisi millään halunnut lähteä pentujensa luota. Tänään se on ollut levollisempi, ulkona ei tosin pitkään viivytellä vieläkään. Ollaan jatkettu mamakoiran lämpöjen ja yleisvoinnin seurantaa, kuolleiden pentujen takia infektioriski on suurempi. Tällä hetkellä voinnissa ei ole mitään huolta herättävää, Nada on syönyt ja juonut tänään hyvin, ja pennut se hoitaa moitteettomasti. Toivotaan, että ei tulisi mitään takapakkeja.

Pennut ovat aivan ihania, olemme Lindan kanssa jo ihan myytyjä näistä pienistä ❤ Painot eivät yön aikana pahasti heilahtaneet alaspäin, ja painonlaskua ennakoiden pennut saivat illalla ja tänään aamulla nutriplus-geeliä boostaamaan painonnousua. Nadalla vaikuttaisi maitoa tulevan jo ihan hyvin, pennut ovat ahneesti syöneet pienin välitauoin. Ihmeen hiljaisia pennut ovat myös olleet niin eilen kuin tänäänkin, yöllä kitinää vähän kuului, vaikka Nada oli koko yön pentulaatikossa aarteidensa kanssa.

102448776_281557302893224_2220700797308502016_n

En vielä halua kiusata Nadaa ja pentuja kunnon kameran kuvaussessiolla, katsellaan sitä viikonloppuna. Postauksen kuvat ovat puhelinräpsyjä, mutta ajanevat asiansa tässä vaiheessa.

Pennuista kiinnostuneilta tulvii valtavasti viestejä sähköpostiin. Vastaukset tulee nyt vähän viiveellä, mutta vastaan niihin kyllä, kunhan ehdin ja koomaltani kykenen, aika raskas pari päivää on takana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s