Empathica's Blogi

Viikon ikäiset

Jätä kommentti

Ensimmäinen elinviikko pentujen elämässä on taputeltu! Päivät ovat hurahtaneet nopeasti pentulaatikon äärellä. Pentuja voisi katsella loputtomiin, vaikka ne eivät tässä vaiheessa vielä juuri muuta tee kuin syö ja nuku. Kasvutahti on kyllä hillitön, välillä tuntuu, että pennut kasvavat ihan silmissä.

Kasvu on jatkunut tasaiseen tahtiin – onneksi, sillä pennuilla on ollut vähän vatsavaivoja. Mietin jopa, että voisivatko ne syödä vähän liikaa, ne nostavat painoa sellaista tahtia, että ihan pitää silmiä hieraista punnituksilla. Huomenna käväistään eläinlääkärissä hakemassa töpöhännille töpötodistukset. Pentujen ensimmäinen automatka!

Nada voi hyvin, lämmöt ovat pysyneet normaalin rajoissa, ja nyt olen lämpöä mitannut enää harvakseltaan. Vuoto on vähentynyt jo lähes olemattomiin. Nada ilmoitteli jo alkuviikosta, että lenkille olisi mukava lähteä muiden kanssa, muutaman päivän sitä toppuuttelin ja otin mukaan vain lähimetsään pienille kierroksille. Parina päivänä pennut on tankattu hyvin ja olen ottanut Nadan mukaan lenkille. Kovin pitkällä lenkillä ei olla käyty, ei pentuja vielä voi kovin pitkäksi aikaa jättää, mutta mamakoira nauttii päästessään kunnolla jaloittelemaan.

Tänään 1-viikkoissynttäreiden kunniaksi pennut saivat ensimmäisen manikyyrin, kynsille oli ehtinytkin kasvaa jo vähän mittaa. Kunniamaininnan ensimmäisestä kynsienleikkuusta saavat Metku ja Mahti, jotka eivät olleet huomaavinaankaan. Tytöt ja Mega olivat syönnin päälle vähän liian virkeässä mielentilassa kynsienleikkuuta varten, mutta saatiin kuitenkin hoitotoimenpide tehtyä. Kukaan pennuista ei ihan saanut tuplattua painoaan 1-viikkoissynttäreille, osasyynä voi olla vatsavaivat, mutta kovin paljosta se ei kenelläkään jäänyt kiinni!

Synttäreiden kunniaksi otettiin myös uusia kuvia! Otin pikaiset kuvat pennuista samassa korissa, jossa otettiin kuvia edellisestä pentueestakin. Pennut olivat vähän turhan eläväisiä tähänkin hommaan, vaikka olivat juuri syöneet hyvin. Jokohan seuraavaa kuvausta varten kuvausajankohta olisi optimaalinen 😀

Meemi 1vko, painoa aamulla 710g. Meemi on tässä vaiheessa aika tasaisen ja rauhallisen oloinen, se viihtyy aika hyvin sylissä. Meemi osaa suunnata parhaiden maitohanojen ääreen lähes poikkeuksetta, mikä sinänsä on hyväkin, sillä se oli pentueen toiseksi pienin pentu. Meemi ei ole ainakaan toistaiseksi ollut erityisen äänekäs, värinsä puolesta se erottuu joukosta, ja Meemi on kuulostanut saaneen paljon faneja ympäri Suomen 🙂

Mahti 1vko, aamun paino 585g. Mahtista saatu kuvasaalis jäi tällä kertaa vähän laihaksi. Mahti on edelleen pentueen pienin, reppana jää vähän isompien mörssäreiden armoille. Sisua sillä tuntuu kyllä olevan, mikä auttaa pysymään isompien perässä. Mahti on antanut myös aika tasaisen kuvan itsestään tähän saakka, se ei pahemmin hötkyile tai ääntele. Liekö väristä ja hännästä johtuvaa, mutta Mahtista mulle tulee kovasti pentujen isä Ares mieleen ❤

Maisa 1vko, painoa aamulla 760g. Maisa on tässä viikon aikana kyllä tehnyt olemassaolonsa tiettäväksi, siitä lähtee ääntä milloin mistäkin syystä. Yleensä ääntelyn syynä on kaamee nälkä, kaamee ähky, äiti on liian kaukana, ruokaamullehetinyt! Varsinainen ruokaraivotar 😀 Kun vatsa on täynnä, Maisa viihtyy sylissä, mutta jos vatsassa on vähänkään vajetta, niin kiitos ja näkemiin. Maisa on antanut tähän mennessä aika temperamenttisen kuvan itsestään, hauska nähdä, mihin suuntaan kehitys vie.

Molly 1vko, painoa 720g. Mollysta tulee aika kivat vibat tällä hetkellä – se on tosi tasaisen ja lauhkean oloinen, ei paljon hetkauta hoitotoimenpiteet tai mikään muukaan, mitä maailmassa tapahtuu. En ole kovin usein kuullut sen pitävän itsestään meteliäkään. Syliin ottaessa Molly asettuu siihen kuin mihin tahansa muuallekin. Jos tätä rataa kehitys jatkuu, niin se on oikein bueno!

Mega 1vko, painoa 705g. Mega on myös tosi tasaisen oloinen, se osaa hienosti käyttää jo nenää ja suunnata Nadan luo, kun haistaa Nadan tulleen pentulaatikkoon. Kovin paljon en Megan ääntä myöskään ole kuullut, ainoastaan BioSensorin kääntely-osiossa se vähän äänellään on protestoinut, samoin kuin eilen vatsavaivojen ollessa päällä. Toivon mukaan vatsavaivat helpottavat pian!

Metku 1vko, painoa 860g. Viikko ikää ja huomatkaa – ihan musta nenä! Metkun kasvua odotan ihan haltioissani, johtuneeko väristä, koosta vai mistä, mutta niin vahvat Messi-vibat tulee tästä pennusta, että ei mitään rajaa! Tähän mennessä ehdottomasti pentueen tasaisin, rauhallisin ja tyynin tyyppi, kaikki hoitotoimenpiteet menee ilman mutinoita, ei pahemmin pidä ääntä ja on sylissä kuin kotonaan. Ei paineita Metku, ei paineita 😀

Kuten luonnekuvauksistakin voi päätellä, aika tasaista sakkia koko kuusikko on vielä tällä hetkellä. Jännityksellä odotetaan, mitä tulevat viikot tuovat tullessaan. Pennuilla kävi ensimmäinen vieras, kun Aino käväisi meillä maanantaina. Nada suhtautui innokkaan ystävällisesti, toki Aino on Nadalle entuudestaan tuttu, niin en odottanutkaan ilmenevän ongelmia. Nyt pentujen ollessa pieniä rajoitan vierailuja Nadalle tuttuihin ihmisiin, pentujen kasvaessa vähän isommiksi ehditään kyllä ottaa vastaan sitten muitakin.

Loma tässä jossain välissä ehti hujahtaa ohi, huomenna pitäisi mennä takaisin töihin. Viihtyisin kyllä oikein hyvin vielä kotona 😀 Onneksi seuraavaan lomapätkään ei ole kovin pitkä aika.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s