Empathica's Blogi

2 viikkoa mittarissa!

Jätä kommentti

Nadan pennut täyttivät tänään jo kaksi viikkoa! Kylläpä aika rientää, pentujen syntyessä tuntuu niin kaukaiselta ajatella aikaa eteenpäin, vaikka kokemuksesta jo tietää, että kahdeksan viikkoa menee hujauksessa, kahdesta puhumattakaan. Pennuista ainoastaan Mahti painaa enää alle kilon, ja sekin rikkonee kilon rajan vielä tänään eli lähellä ollaan! En ole enää ihan orjallisesti pentuja punninnut kahta kertaa päivässä, mutta vähintään joka toinen päivä vielä kuitenkin. Kunhan kaikki pennut ovat päässeet tukevasti kilon rajan yli, niin eiköhän punnituksista uskalla hiljalleen luopua. Tällä hetkellä mielenkiintoisinta on tietenkin tutkia, missä vaiheessa pentujen silmien avautuminen on. Kaikilla pennuilla on vähintään viirut, Metkulla jo vähän enemmänkin. Eiköhän tässä juhannuksen pyhien aikana kaikilla silmät aukea ihan kunnolla.

Nada ja Maisa söpöilivät yhdessä tiistai-iltana ❤

Pentujen kehitys on jatkunut hurjana, nyt jaksetaan jo syönnin päälle olla hetki valveilla ennen kuin uni taas voittaa. Kävelyharjoitukset ovat jatkuneet, Mahti on pennuista varmaan ketterin kävelijä, se on kyllä malliltaan vähän eri sarjaa muiden kanssa muutenkin. Pienenä, jäntevänä ja sopivan linjakkaana keskivartalo ei heti vedä nurin – toisin kuin sisaruksilla. Joka päivä tapahtuu edistystä, ei tässä mene kauaakaan, kun pennut kävelevät jo sujuvasti. Pennut ovat hauskasti alkaneet myös nostaa päätä ylös, ja istumistakin on harjoiltu. Pienet alkavat toisin sanoen jo kovasti muistuttaa pieniä koiria!

Merkkipäivän kunniaksi otettiin taas kuvia. Pentujen kuvaaminen alkaa olla hikistä hommaa, ulkona vallitseva hiostava helle saa nopeasti hien pintaan, kun pentuja liikuttelee ja yrittää saada edes hetken pysymään paikallaan. Ei olla kaukana pisteestä, kun alan tarvita apukäsiä. Tällä kertaa kuvissa rekvisiittana leluja pian lähestyvien leikkien tunnelmaa tuomaan!

Meemi 2vkoa. Meemissä tuntuu olevan aika mukavassa suhteessa rauhaa ja temperamenttia ainakin tässä vaiheessa. Se ääntelee enemmän kuin Molly, muttei niin paljon kuin Maisa. Meemi ottaa edelleen pennuista eniten kontaktia ihmiseen jo tässä vaiheessa, muiden puolesta en vielä ole kovin huolissani – ovathan pennut vielä tosi pieniä. Meemi nukkuu mielellään selällään, oli se sitten sylissä tai laatikossa muiden kanssa, selälleen kääntäminen ei BioSensorissakaan ole tuottanut hankaluuksia.

Mahti 2vkoa. Poseeraaminen ei ole Mahtin suurin vahvuus 😀 Se on pojista temperamenttisimman vaikutelman antava edelleen, omaa tahtoa on, ja jos joku ei mielen mukaan mene, niin se aivan varmasti kertoo sen. Asiat tehdään Mahtin tahtiin tai ei ollenkaan. Mahti yllätti avaamalla silmät viirulleen samana päivänä kuin Metku, se näyttää tosiaan aikovan ottaa muut kehityksessä kiinni. Ketterin liikkuja tässä vaiheessa.

Maisa 2vkoa. Maisaa nukutti kauheasti kuvauksen aikana, sen ansiosta se oli yksi päivän helpoimpia kuvattavia yksilökuvissa. Maisa jatkaa porukan äänekkäimpänä, mutta sitten taas isommassa kuvassa se ei mahdottoman äänekäs ole – mulla on ollut pahempiakin kiljukauloja. Maisa on tällä viikolla söpistellyt kovasti äitinsä kanssa, tietää ainakin, kuka on Maisan idoli 🙂 Maisa viihtyy aiempaa paremmin sylissä, vatsatilanteen koheneminen lienee vaikuttanut asiaan positiivisesti.

Molly 2vkoa, sekin oli kuvauksissa kovin uninen. Molly on tytöistä edelleen rauhallisin, yhtenä iltana BioSensorissa ihan yllätyin, kun siitä lähtikin ääntä – oli vissiin vähän kiire maitobaariin. Muuten en kyllä kovin usein tästä tyttösestä ääntä ole vieläkään kuullut. Tätä on saanut käännellä, pyöritellä, liikutella ja nostella syliin, eikä Mollya pahemmin haittaa tai häiritse. Jos sama tahti jatkuu, niin siinä ei mummoani lainatakseni ole kuin hyvyys vikana 😀

Mega 2vkoa. Mega ja Mahti kuuluvat samaan sarjaan eikä vaan värin puolesta – pojat ovat tuntuneet aika temperamenttisilta tapauksilta molemmat. Megan kanssa on vähän pitänyt katsoa sopivaa hetkeä asioiden tekemiseen, sillä jos ei juuri sillä hetkellä käy, se pistää hanttiin aika tehokkaasti. Jos on mahdollisuus odottaa hetki, se monesti toisella kierroksella on vähän maltillisempi tyyppi. Megakin raottelee jo silmiään, ja siitä on tullut todella makeen värinen! Kun Nada menee pentujen luo laatikkoon, Mega saa siitä yleensä ensimmäisenä vainun, ja sitten tulee kiire – syömään tietysti.

Metku 2vkoa, sillä on silmät eniten auki. Porukan nuorin ja isoin, toinen mustikkiduosta, jolle passaa mikä vaan ja milloin vaan. Metku ei kääntelyistä, pyörittelyistä, nosteluista tai sylitteilyistä mieltään pahoita, sekään ei kovin usein pidä ääntä. Yhtenä iltana seurasin, kun se ei meinannut mahtua muiden sekaan syömään, sitkeästi se yritti vaikka mistä suunnasta ja vaikka kuinka monta kertaa. Vasta aika monen yrityksen jälkeen se pari kertaa inahti, että perhana kun harmittaa!

Pennut nukkuvat vielä paljon, varmasti tämä helle verottaa niitäkin. Sen verran on ollut lämmintä, että pennut eivät pahemmin ole nukkuneet läjässä, vaan jokainen omillaan. Sen ansiosta olen uskaltautunut pitämään ikkunaa ja välillä pentuhuoneen parvekkeen oveakin auki, eipä tuolla ulkona kylmä ainakaan ole.

Urakoin yksilökuvien lisäksi vielä pennuista muutamat ryhmäpotretit nyt, kun se ”vielä on helppoa”. Haasteensa tässäkin oli, aina on joukossa joku sillä hetkellä vilkas ja liikkuvainen sielu, joka ei malta olla hetkeäkään paikallaan.

Tytöt ❤ Maisa heräsi sopivasti kuvaustuokioon, ettei kuvaaja pääsisi liian helpolla.

Mustanpuhuvat, vasemmalla Molly, keskellä Maisa ja oikealla Metku.

DSC_0145Arvatkaa, oliko tämä musta kaksikko helpoin kuvattava 😀

Punaiset pojat, Mega ja Mahti. Mahti olisi mielellään kuvia varten kääntänyt päänsä poispäin, lopuksi sain sen aseteltua niin, että siitä näkyi muutakin kuin päälaki.

Punaiset, Mahti pitää kuvissa niin söpösti tassua Meemin pään päällä ❤

Pojat eivät olleet kimpassa oikein kuvaustuulella.

Merletytöt

Joitakin hyvin lyhyen hetken alkeellisia leikkiyrityksiä on pennuilta jo nähty, niitä varmasti tulee lisää, kunhan kaikki saavat silmät kunnolla auki. Samalla tulee varmasti myös tarve purkaa pentulaatikosta pari seinää, että pennut saavat lisää liikkumatilaa. Piakkoin pennut alkavat myös olla sen ikäisiä, että voidaan ottaa vierailijoita enemmänkin vastaan. Myös mun omat koirat – etenkin Sara ja Lempi – odottavat malttamattomina, että pääsevät tekemään enemmän tuttavuutta pentuihin. Kaikki ovat päässeet pentuja jo pari kertaa tervehtimään, Rini ei pennuista ensihaistelun jälkeen pahemmin kiinnostunut, Lempi oli ihmeissään, kun pennut inisivät ja möngersivät, ja Saralla on miljoona kysymysmerkkiä pään päällä – mitä ihmettä nämä oikein ovat ja mistä ne ovat meille tulleet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s