Empathica's Blogi

Pennut 4 viikkoa!

Jätä kommentti

Pennut täyttivät tänään jo 4 viikkoa, ollaan yhteiselon puolivälissä! Pienet muistuttavat päivä päivältä yhä enemmän koiria. Ketteryys on lisääntynyt, pennut kulkevat jo aika sujuvasti muillakin pinnoilla kuin maton päällä. Täällä on siirrytty jo vähän vauhdikkaampien liikkumismuotojen harjoitteluun – pennut ottavat välillä spurtteja ja kiipeilevät mielellään. Pennut leikkivät jo paljonkin keskenään sekä Nadan että Saran kanssa, haastavat leikkiin myös Riniä ja Lempiä vaihtelevalla menestyksellä. Pennut ovat kovia käyttämään tassujaan.

Kaikki pennut mahtuvat periaatteessa vielä riviin maitobaariin 😀 Tunnelma on tiivis.

Tämän viikon teemana on ollut sosiaalistaminen ihmisiin, ja sitä on kyllä riittänyt. Maanantaina kävi kahdet vieraat, tiistaina yhdet, eilen keskiviikkona kolmet, tänään kävi mun omaa perhettä Joensuusta ja illemmalla tulee vieraita lisää, huomenna tulee kahdet vieraat, lauantaina on talo täynnä mun aiempien kasvattien omistajia ja sunnuntaina tulee vieraita lisää. Tässä alkaa itsellä pää olla melkoisen pyörällä 😀 Vieraiden avustuksella ollaan tosin saatu paljon aikaiseksi – pennut ovat ”avautuneet” vieraille ihanasti, hakeutuvat kaikki vuorollaan syliin, hännät heiluvat ja pennut välillä oikein kilpailevat, kenen vuoro on seurustella ihmisten kanssa. Vieraita on tavattu vuoroin yläkerran pentuhuoneessa ja välillä olen ottanut pennut alakertaan.

Sara tykkää pennuista ihan superpaljon! Vaikka kuvissa meno näyttää aika hurjalta, niin todellisuudessa Sara on tosi varovainen ja hellä pentujen kanssa toimiessaan.

Tänään kävin aamulla laittamassa takapihan aidan kuntoon, sillä loppuviikon aikana olisi kelien salliessa tarkoitus viedä pentuja jo vähän ulos. Ensi viikon alussa on suunnitelmissa muuttaa pennut yläkerrasta alas ihan pysyvästi, tästä on helpompi harjoitella sisäsiisteyden alkeita. Nada on alkanut ilmoitella, että siivouksen päävastuu voisi siirtyä minulle, yleensähän se näihin aikoihin tapahtuukin, kun pennut alkavat syödä myös kiinteää ruokaa. Viikonloppuna meille tulee vielä yövieraita – aikuisten koirien kannalta on helpompi, että pennut ovat sen ajan vielä yläkerrassa, muuten ne olisivat voineet muuttaa alas jo aiemminkin.

Pentujen kuvaaminen yksin alkaa olla sen verran haastavaa, että nyt ei otettu virallisia posekuvia vaan kuvasin tässä alhaalla pentujen touhuja. Jahka saan apukäsiä kuvaamiseen, niin sitten taas virallisempia potretteja – ensimmäiset seisomakuvatkin olisi pennuista kiva saada!

DSC_0104Meemi 4vkoa. Meemi on ollut kovasti edukseen vieraiden käydessä – se on yleensä ensimmäisenä tai ainakin ensimmäisten joukossa syliin kiipeämässä ja pusuttelemassa. Se ei ole kovin äänekäs. Meemi ottaa kivasti kontaktia myös muihin aikuisiin koiriin, Saran olen bongannut aika usein Meemiä leikittämästä. Meemi malttaa ihanasti makoilla sylissä, kun sen syliin ottaa, se on aika ihana rentoregina!

DSC_0101Mahti 4vkoa. Mahtissa aiemmin aika voimakkaasti näkynyt temperamentti on tasoittunut aika mukavasti. Se on leikkiessään edelleen aika topakka, leikeissä varsinkin siitä lähtee ääntä, muuten se on aika hiljainen. Mahtin kanssa ei ole tarvinnut vääntää hoitotoimenpiteistä, se on mukavasti suhtautunut niihin, ja malttaa useimmiten myös makoilla kiltisti sylissä.

DSC_0054Maisa 4vkoa. Maisa vaikutti vielä viikko sitten liian kiireiseltä seurustelemaan ihmisten kanssa, mutta nyt se on ollut aika kova kilpakumppani Meemille ensimmäisen syliinkiipeäjän tittelistä. Meemiin verrattuna Maisa on temperamentiltaan hieman vilkkaamman oloinen, se ainakin liikkuu tosi paljon ja vikkelästi siinä missä Meemi on liikkeissään aika paljon rauhallisempi. Maisa harrastaa kirputtamista, se saattaa ihan varoittamatta alkaa kirputtaa kädestä (kerran pääsi kirputtamaan mua myös kyljestä, auts!) tai kintereestä. Maisa pennuista kitisee eniten milloin mitäkin, volyymi ei onneksi ainakaan vielä ole kovasti lisääntynyt.

DSC_0017Molly 4vkoa. Molly on tytöistä ja ehkä koko pentueesta rauhallisin, se ei turhia hötkyile. Sillä ei ole kiire sylistä pois. Vierailujen alkaessa kiinnitin huomiota, ettei se vaikuttanut kovin kiinnostuneelta ihmisistä, mutta viikon aikana se on ihanasti alkanut ottaa kontaktia ihmisiin. Mollysta olen lähtötilanteeseen nähden kuullut vähän enemmän ääntä, mutta se lukeutuu edelleen pentueen hiljaisimpiin. Sen kehitys tuntuu menevän vähän eri tahdissa muiden kanssa, Molly nukkuu aika paljon.

DSC_0037Mega 4vkoa. Megasta en saanut tältä kuvaussetiltä enempää kuvia, se vetäytyi nojatuolin taakse nukkumaan jo alkutekijöissä. Mega on jatkanut kehitystään lupaavaan suuntaan, se on tosi seurallinen ja hakeutuu ihanasti ihmisten luo. Pojista Mega ja Mahti taitavat nukkua eniten, Mega tosin välillä on valveilla pitkiäkin aikoja muiden nukkuessa. Mega tassuttelee ympäriinsä reippaasti, asennehäntä tötteröllä 😀

DSC_0057Keisari Metku 4vkoa. Metku on ottanut ison harppauksen eteenpäin ihan viime päivinä – se spurttailee hillitöntä kyytiä (etenkin kokoonsa nähden), heiluttelee häntäänsä ja tekee kaikkensa ollakseen valloittava. Jossain vaiheessa se vaikutti aika itsenäiseltä, ja on edelleen sitä muihin verrattuna, muttei niin voimakkaasti korostuen. Metku yllätti edellisellä kynsienleikkuusessiolla, kun sille ei tällainen juttu enää passannutkaan. Kynnet saatiin leikattua, mutta poitsun oma mielipide vahvisti aavistustani, että tällä pojalla on omaa tahtoa melkoisesti.

Videokuvaa on tullut otettua viime päivinä vähän laiskasti, sen verran on väsyttänyt päivän vierailuiden päätyttyä. Tässä alla jokunen video kuitenkin:

Pennut ovat antaneet öisin nukkua – toisaalta kyllä tuntuu, että olen ollut niin väsynyt päivän tohinoiden jälkeen, etten heräisi, vaikka pommi räjähtäisi vieressä. Ja onhan tässä vierailijoiden tulvassa ollut varmasti pennuillakin ihmeteltävää 🙂 Kiva, kun päästään pian kunnolla ulkoilemaan ja avartamaan pentujen maailmaa ihan urakalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s