Empathica's Blogi

Pentuja!

Jätä kommentti

Yövuoron päälle nukkumisesta ei tullut mitään, kun jännitti niin kovasti, mitä ultrassa tänään näkyy! Kannatti jännittää – meille on viimein tulossa tälle vuodelle pentuja! ❤

Tuleva pentue on yhdistelmästä Hazelmoor Zipper ”Koda” ❤ Empathica’s Listen To My Story ”Freya” ❤

Kuten tavallista, uroksen etsintä alkoi jo hyvissä ajoin. Sitä sopivaa piti etsiä pitkään ja hartaasti, kävin useampaa vaihtoehtoa katsomassa livenäkin. Freyassa (kuten myös sisaruksissaan) on tulta ja tappuraa, vilkkautta ja draivia, joten etsinnässä oli uros, joka vähän tasapainottaisi näitä ominaisuuksia. Mietin hyvin erityyppisiä uroksia työlinjaisista sekalinjaisiin, jossain kohtaa mietin sitäkin, että näyttelylinjaisempi uros ei välttämättä olisi huono vaihtoehto sekään. Viestittelin Minnan kanssa jo viime syksynä, olisiko hänellä jotain huoletonta, tasapainoista, avointa ja sosiaalista Hazelhönöä, kun mietin toiselle nartulle urosvaihtoehtoja. Palasin tähän meidän viestittelyyn, ja siitä se sitten lähti. Kyselin Kodasta ja sen pentueveljestä omistajiltaan lisää ja vakuutuin, että niillä on juuri niitä ominaisuuksia, joita olen hakemassa. Kodaan päädyttiin oikeastaan siitä syystä, että olin sen nähnyt joitakin kertoja livenä vuosia sitten Hazelleireillä.

Ajeltiin Stiinan ja Freyan kanssa kaksi kertaa Kausalaan ”hukkareissuja”, pariskunnalla oli hyvää yritystä, mutta treffit eivät edenneet maaliin asti. Ihana Annika luotti Kodan mulle hoitoon, että saatiin jatkaa yrityksiä kotinurkilla. Jos mulla oli kovat odotukset olleet Kodasta ihan jo Annikan kertoman mukaan, niin se vei sekä minulta että Stiinalta jalat alta, kun päästiin siihen tutustumaan paremmin! Koda tuli ihan vieraaseen paikkaan, käytännössä vieraan akan ja koiralauman sekaan, ja tyyppi kävi ensimmäisenä iltana vaan haistelemassa paikat läpi, totesi, että jaa, nyt ollaan täällä – ja kävi nukkumaan! Se sujahti mun tyttöjen sekaan kuin kokenut konkari, oli tyttöjä kohtaan erittäin kohtelias ja ystävällinen, samalla ihanalla avoimuudella ja sosiaalisuudella se kohtasi kaikki ihmiset ja vieraat koirat. Tällä pojalla on arjessa ihan mielettömät lehmänhermot! Myös omistajansa nosti Kodan suurimpana vahvuutena esille sen erinomaisen kyvyn sopeutua. Mietin jo ekana iltana Kodan ollessa meillä, että mua harmittaa niin kovasti, jos tää yhdistelmä ei toteudu!

Meidän kärsivällisyys onneksi palkittiin – saatiin kahtena seuraavana päivänä onnistuneet treffit! Koda sai kyllä tehdä duunia ja kosiskella Freikkua kaikilla treffeillä, Freikku otti kaiken ilon irti eikä päästänyt kosijaansa ihan helpolla. Aika monet naurut tämä parivaljakko meille tarjosi 😀

Koda on 8-vuotias pitkähäntäinen ja aika pieni uros, se on ollut perusterve. Sillä on A/A lonkat, 0/0 kyynärät, silmät peilattu terveiksi ennen astutusta. Kodan selkää ei ole kuvattu, mutta se ei ole selkävaivoja omistajansa mukaan koskaan potenut. Koda on suorittanut mh-luonnekuvauksen, laukauksista 2, arjessa se ei koviin ääniin ole reagoinut. Kodan kanssa on harrastettu aiempina vuosina vesipelastusta, josta se on nauttinut kovasti. Nykyään Koda elelee vilkasta lapsiperhearkea, se on arjessa hyvin toimiva, tasapainoinen, avoin, sosiaalinen ja helppo koira. Harrastuskoirana Koda on miellyttämishaluinen ja erittäin ahne, taistelutahtoa sillä voisi olla hieman enemmän (ei esim. mh-luonnekuvauksessa lähtenyt leikkimään). Kodan kanssa on käyty nuorempana myös näyttelyissä, sillä on näyttelykehistä kaksi varasertiä. Olen nähnyt Kodan lähisukulaisia useita livenä ja myös omistanut itse niitä vuosien varrella useamman, suvusta löytyy paljon terveitä ja hyviä harrastuskoiria, joilla on arjen palikat kohdallaan.

Freya on 4,5-vuotias mustavalkoinen pitkähäntäinen ja pienehkö narttu, sekin on ollut perusterve. Freyalla on A/A lonkat, 0/0 kyynärät, Freyan selkä on virallisesti kuvattu terveeksi LTV0 ja VA0 ja silmät peilattu terveiksi ennen astutusta. Freyalta on geenitestattu MDR1 sekä DM, molempien suhteen se on terve. Freya on mh-luonnekuvattu, silläkin laukauksista 2, eikä arjessa reagoi koviin ääniin. Freya on käynyt luonnetestissä pistein +174 ja on laukausvarma. Freyan kanssa on harrastettu hakua, tokoa ja rallytokoa, rallytokossa se on aloittanut kilpailemisen tänä keväänä ja sai hiljattain ensimmäisen koulutustunnuksen RTK1. Freyalla on ihan mieletön taistelutahto, lelupalkka on sille paras, se ei niinkään palkkaudu nameilla.

Pentueesta on odotettavissa terveitä, hyväluonteisia, aktiivisia, sosiaalisia ja monipuoliseen harrastamiseen soveltuvia pentuja, joille etsitään aktiivisesti harrastavia koteja. Narttupennuista on tällä hetkellä jo runsaasti kysyntää, mutta jos olet kiinnostunut urospennusta, niin ota yhteyttä ja kerro, millaista koiraa olet etsimässä ja millainen koti sinulla olisi tarjota 🙂 Pentuja odotellaan syntyväksi viikolla 31. Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä, lisätiedot ja pentukyselyt ensisijaisesti sähköpostitse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s