Empathica's Blogi

Pennut 2vkoa!

Jätä kommentti

Pennut täyttivät eilen 2 viikkoa, onpa pariviikkoinen mennyt tosi nopeasti! Jotenkin tosi varhaiskypsää porukkaa – pennut harjoittelevat kovasti kävelemistä ja leikkimistä, vaikka vasta pari päivää sitten silmät aukesivat. Kuvat eivät oikeastaan tee enää oikeutta näiden menojen ikuistamiselle, joten olen koittanut olla puhelimen kanssa herkillä ja ottaa videokuvaa. Noituri huvitti meitä uudenvuodenaattona leikkiyrityksillään:

Vuodenvaihde sujui meillä hyvin rauhallisissa merkeissä. Käytiin aikuisten kanssa päivällä lenkillä, alkuillasta kiirehdin puoli kuuden aikoihin ulos vielä ennen kuin pauke alkaa – vain kuullakseni, että kiireisimmät olivat jo paukuttelun aloittaneet. Lempi ja Sara eivät paukuttelua noteeranneet, Taika noteerasi muutaman ensimmäisen, mutta sillä ei liittynyt ääniin minkäänlaista tunnereaktiota, rauhassa saatiin kävellä aiottua lyhyemmäksi jäänyt kieppi. Minulla itselläni paukkujen kuuleminen aiheutti kyllä välittömästi kiehahtamisreaktion, en jaksa käsittää, miten ihmisten voi olla niin vaikeaa noudattaa kellonaikoja. Meilläpäin raketteja paukkui kyllä jo aiemmin viikollakin.

Noituri on ollut kovin virkeänä tässä viime päivinä, se on kovasti osoittanut jo leikkielkeitä sisaruksilleen. Se on tyytyväisen oloinen lunki poika edelleen, se on hauska, kun se ei juurikaan hauku tai valita, ilmaisee tyytymättömyyttään lähinnä hymähtelemällä. Noituri on edelleen pentueen toisiksi isoin, pian mennään kilon rajan yli. Noituri heilutteli mulle häntää ensimmäisten pentujen joukossa ❤

Noita-voipalleroinen oli aamun punnituksessa ensimmäisenä ylittänyt kilon painon. Sen väri on ihanan syvän tummanpunainen. Noita on myös aika tyytyväisen oloinen, sekään ei kovin usein valita mistään. Noita on yksi pentueen ensimmäisistä pennuista, joka on pentulaatikossa seikkaillessaan ottanut minuun oma-aloitteisesti kontaktia. Noita on aika rauhallisen oloinen pentu, mutta saa nähdä, mikä on asioiden laita, kunhan jalat kasvavat kunnolla alle!

Shamaani on nykyään pentueen kilteimmästä päästä – helpoin tyyppi kuvata ja tehdä hoitotoimenpiteitä! Huutaminenkin on minusta vähentynyt aika paljon viime päivien aikana, ääntä kyllä tarvittaessa lähtee edelleen. Tämä tyttö yrittää selkeästi uida kasvattajan liiveihin 😀

Maagi on käynyt kovasti seurustelemassa kasvattajan kanssa, se heiluttelee häntää ja yrittää vähän purra tai nuoleskella, en oo ihan varma, kummasta on kyse 😀 Melko isoksi tytöksi Maagi liikkuu yllättävän näppärästi. Sekin on yrittänyt jo vähän hakea leikkikaveria sisarusten joukosta, kohta mennään lujaa!

Mun lellikkilapsi Welho on kasvanut viime päivinä ihan hyvin, kohta painoa on jo 700g! Se on pienin porukasta edelleen, mutta onneksi hyvin elinvoimainen. Sekin on pentueen helpoimmasta päästä, mitä tulee hoitotoimenpiteisiin ja kuvauksiin, vaikuttaa aika rauhalliselta pennulta.

Majava-Manaaja esitteli aika vauhdikkaita piirteitä loppuviikosta, mutta nyt se on vähän rauhoittunut – hauska siis nähdä, kuinka vauhdikas tästä tyypistä sitten loppupelissä tulee! Majava oli porukasta ensimmäinen, joka heilutteli mulle iloisesti häntää, sehän sai tietysti kasvistädin sydämen läikähtämään. Manaaja on sylissä usein aika vauhdikas, mutta muuten melko rauhallisen ja tyytyväisen oloinen poika.

Kynsiä on pennuilta leikattu pariinkin otteeseen. Nämä ovat siinä mielessä erilaisia aiempiin pentueisiini nähden, että selällään nämä eivät viihdy sylissä lainkaan, heti alkaa kauhea kääntyily ja rimpuilu. On sitten leikattu kynnet kasvattajan kannalta hankalammassa asennossa, mutta pääasia, että saadaan hoitotoimenpiteet tehtyä. Biosensorissa on näkynyt tämä sama, että eivät oikein meinaa rentoutua selälleen, muissa asennoissa ovat lunkimmin.

Innolla odotellaan tulevia viikkoja ja pentujen kehitystä. Ensi viikolla tulee varmasti jo tarpeen suurentaa pentujen liikkumatilaa, kun pennut alkavat olla enemmän hereillä. Nyt pennut jaksavat hetken puuhastella ruokailun päälle ennen kuin uni taas voittaa. Täytyy koittaa itsekin vielä nauttia näistä hiljaisista ja rauhallisista päivistä, pian ne ovat luetut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s