Empathica's Blogi

Pennut 7vkoa ja viralliset nimet!

Jätä kommentti

Viime viikolla olleiden yövuorojen välit menivät jotakuinkin juuri niin kuin odotin – pennut oletettavasti hyvin nukutun yön päätteeksi olivat ihan täynnä virtaa ja jaksoivat leikkiä ja riekkua hyvän tovin. Jokainen voi arvata, miten hyvin tällainen valmiiksi uniongelmainen sitten nukkui 😀 Tiistaina pennut saivat viihtyä keskenään kotioloissa, kävin jokusen tunnin pätkissä nukuttuani seurustelemassa pentujen kanssa, samoin vielä ennen päiväunille menoa käytyäni aikuisten kanssa lenkillä. Nämä ovat kyllä niin sosiaalisia, jokainen kilpailee kovasti, että saisivat oman osansa huomiosta ❤

Keskiviikkoaamun rallin jälkeen oli todettava, että pennuille on keksittävä jotain puuhaa. Ulkona oli pakkasta liki 10 astetta, mikä tuntui vähän turhan kylmältä pennuille, mutta totesin sitten kuitenkin, että lähdetään porukalla pienelle lenkille niin pennut saavat samalla taas harjoitusta autoiluun. Automatka menikin koko porukalla mukavasti, pari inahdusta lähtiessä, muuten nukkuivat koko lyhyen matkan. Ajeltiin taas Vesalaan. Pennut olivat tosi reippaita, siellä ne vipelsivät aikuisten perässä ja pysyivät tosi hienosti menossa mukana. Mulla oli kamerakin mukana uusien kuvien toivossa, niitäkin saatiin muutamia. Kameran putki vihotteli eikä halunnut tarkentaa, joten kuvasaalis jäi vähän toivottua vähäisemmäksi.

Käveltiin pentujen kanssa noin 30min lenkki, aika rauhalliseen tahtiin mentiin, ja pennut jaksoivat tosi hyvin. Ne alkoivat osoittaa väsymisen merkkejä vasta vähän ennen kuin oltiin takaisin autolla, eli oli varmaan aika sopivasti mitoitettu lenkki. Jätin pennut autoon nukkumaan ja kävin vielä aikuisten kanssa kävelemässä vähän lisää – niiden mielestä ulkoilu oli vasta hädin tuskin alkanut. Pennut nukkuivat autossa vielä meidän tullessa lenkiltä, eikä paluumatkallakaan kuulunut takapenkiltä kuin tyytyväistä unituhinaa.

Torstaina pennut saivat pitää taas lepopäivän tynkää, ne ulkoilivat kyllä useaan otteeseen takapihalla lyhyitä pätkiä ja minä seurustelin yövuorojen loputtua pentujen kanssa koko illan. Olisin ottanut pennut mukaan agilityhallille, mutta torstaina oli niin kova pakkanen, ettei menty treeneihin.

Perjantaina oli edessä aikainen herätys, sillä ennen klo 8 piti olla jo pentujen ja Taikan kanssa pakkautuneena autoon ja matkalla Tampereelle. Voin sanoa, että huonosti nukuttujen yövuorojen välien jälkeen itkin aika katkeria kyyneleitä herätyskellon soidessa. Selvittiin kuitenkin liikenteeseen ajallaan, kerran pysähdyttiin Längelmäen jälkeen, kun pennut alkoivat kitistä. Arvaus meni oikein, lyhyen pissatustauon jälkeen pennut jatkoivat taas tyytyväisinä unia Tampereelle saakka. Käytin pennut vielä uudestaan pihalla kaksi pentua kerrallaan ennen kuin päästiin Katriinan vastaanotolle. Pentuaitauksen keksinyt ihminen ansaitsisi Nobelin palkinnon – se on kyllä maailman kätevin kapistus pentujen kanssa! Pennut saivat oman leirin sisätiloihin ja hoidossa oleva hoitorauhan ainakin fyysisiltä häiriötekijöiltä.

Tämä ei ollut lähtöasetelma 😀

Hyvin nukutun automatkan jälkeen pennuilla riitti virtaa ja ääntä. Yritettiin aloittaa hoidot Noiturista, mutta se ei mitenkään asettunut aloilleen. Vaihdettiin se sitten Taikaan. Taikallakin oli vähän hankaluuksia rauhoittua aloilleen, se onnistui pyörittämään meitä melkein 360 astetta kylkimyyryämällä lattialla. Taika oli palautunut synnytyksestä todella hyvin, lantiosta ei löytynyt mitään hoidettavaa. Vasemmalta puolelta löytyi kallosta jostain syvemmältä jokin jumi, se oli oikeastaan ainoa hoidettava juttu. Katriinakin hämmästeli, että harvemmin tulee tässä kunnossa olevia mammakoiria vastaanotolle.

Katriina ja Manaaja ❤

Uudella yrityksellä Noiturin hoitokin saatiin tehtyä. Sillä oli pientä jumia päässä, mikä on aika tyypillistä etenkin ensimmäisenä syntyneelle pennulle. Noidalla oli niskassa hoidettavaa, etenkin vasemmalla puolella, ja niskan jumi vaikutti lantioon saakka. Hoito meni hyvin läpi, joten tilanne saatiin korjattua. Shamaanilla oli niska kasassa ja jähmeän tuntuinen, mitä en yhtään ihmetellyt, kun muistelen, miltä sen keho omiin käsiin tuntui syntymän jälkeen. Sekin korjaantui onneksi hyvin. Maagi oli porukasta ainoa, jolla ei ollut mitään mainittavaa hoidettavaa, se oli siis tosi hyvässä kunnossa. Welholla oli päässä ja niskassa pientä jumia, Manaajalla taas jähmeyttä rinta-lannerangan liitoskohdassa. Pyysin Katriinaa vielä tarkistamaan Manaajan leuan maanantaisen pentuaitaukseen kiinnijäämisen vuoksi, mutta sieltä ei löytynyt mitään, keho oli siis korjannut itse itsensä.

Olipa hauska nähdä, kuinka ihan hetken kestänyt hoito väsytti pennut – yksitellen pentu toisensa jälkeen pennut hiljenivät, ja pian kuului vaan kuorsausta 😀 Pennut nukkuivat lähes koko kotimatkan Jyväskylään, vaikka pysähdyin muutaman kerran matkalla. Vähän kotona syötyään pennut jatkoivat unia. Alkuillasta meillä kävi vielä pennunkatsojia, siihen mennessä pennut olivat kyllä jo hyvinkin virkistyneet.

Lauantaina meillä oli täysi päivä pentuvieraiden kanssa, aika meni tosi rattoisasti! Illalla valmistelin sunnuntain reissua pakkailemalla tavaroita. Aamulla kello soi taas aikaisin, ja vähän ennen kahdeksaa oltiin jo tien päällä matkalla Joensuuhun. Pieksämäellä pidettiin pieni jaloittelutauko, muuten koko matka meni pennuilla tosi hienosti. Welho ulvoi loppumatkasta pienen tovin, sillä taisi olla kuuma, sillä heti laitettuani viilennystä sekin nukahti uudelleen. Perillä pennut saivat leikkiä pihalla ja tutustua uuteen ympäristöön. Pennut tervehtivät iloisesti meitä pihalle vastaan tulleen äitini, ja aika pian äiti esitti nykyisen vakiokysymyksensä ”miksi näistä yksikään ei jää kotiin?” Enpä olisi uskonut 16 vuotta sitten tätä kokevani – silloin tapeltiin aika monta kertaa kahden ensimmäisen koiran tulosta 😀

Joensuussa pennuille oli uudenlaisia kokemuksia taas tarjolla. Tehtiin porukalla tuttavuutta pikkusiskoni Even tuoreimpaan perheenjäseneen – tässä on Jaakko! Jaakko oli oikein hupaisa tuttavuus, se oli varsin hämillään jouduttuaan aussiepentujen keskelle. Alkuhämmennyksen jälkeen näiden leikit menivät aika kivasti yksiin, kunnes väsymyksen iskiessä Jaakosta löytyi vähän pomottavia piirteitä. Hieman yllättäen meidän Maagi vastasi Jaakolle ihan samalla mitalla takaisin, se piti aika topakasti puoliaan pitkäkoipiselle luppakorvalle.

Minulla oli edessä sunnuntaina raskas ilta ja yö – olin luvannut Shamaanin yölomalle tulevaan kotiinsa! Yhdenkin pennun puuttuminen näkyy ja tuntuu, kun se on oma silmäterä. Shamaani oli ollut ihan hurjan reipas ja kiltti, ei ollut ikävöinyt meitä yhtään. Kuulostaa siltä, että se selviää tulevasta erostamme paljon minua paremmin!

Sara otti reissun lomailun kannalta 😀

Muiden pentujen kanssa vietettiin paljon aikaa ulkona, ja uudet kuviot väsyttivät pennut aika tehokkaasti. Yö nukuttiin aika hyvin, pennut herättivät tosin aamulla hieman ennen klo 5. Käytiin ulkona ja istuskelin pentujen seurana puolisen tuntia, sen jälkeen ne antoivat minun nukkua vielä vajaan pari tuntia. Maanantaina ulkoiltiin taas aamun aikana pihalla useampaan otteeseen, kävin aikuisten koirien kanssa lenkillä ja pikaisesti vierailulla mummon luona.

Iltapäivästä päästiin reissun varsinaiseen jännittävään osuuteen – pennuilla oli eläinlääkärin tarkastus, sirutus ja silmäpeilaus! Ihana Venla tuli apukäsipariksi klinikalle, se olikin tarpeen näinkin ison porukan kanssa. Silmäpeilauksessa Noidalta löytyi oikeasta silmästä pieni sikiöaikainen verisuonijäänne, mikä on harmiton löydös ja saattaa kadota vielä itsestään, muuten kaikilla puhtaat paperit! Sirutus pentuja vähän itketti, Maagi oli ainoa, joka ei sanonut sirutuksesta mitään. Eläinlääkärin tarkastuksesta kaikki saivat terveen paperit – koko porukka siis tervettä sakkia, ihan parasta! ❤ Pennut kävivät myös puntarilla: Noituri (tai Norsu, kuten eläinlääkäri sitä kutsui) painoi tasan 5kg, Noita 4,2kg, Shamaani 3,6kg, Maagi 4,2kg, Welho 4,1kg ja Manaaja 4,4kg – mun pennuiksi siis varsin sopuisan kokoisia! Nyt täytyy lakata parjaamasta Noituria sen koosta, sekin on mun pennuksi vielä verrattain pieni 😀

Kotimatkalle lähdettiin suoraan eläinlääkäristä, toiveissa oli ehtiä Saran agitreeneihin, mutta eläinlääkärissä meni sen verran pitkään, ettei ollut mitään mahdollisuuksia ennättää Jyväskylään ajoissa. Sattuipa tien päällä vähän pelottava tilannekin. Edessäni ajaneesta tai vastaantulleesta rekasta lensi tielle ihan valtava jäinen lumipallo. Ehdin hieman väistää, mutten kokonaan – kuului kauhea pamaus, ja minä mietin, että hajoaako auto alle. Auto jatkoi kulkua, ei syttynyt vikavaloja ja kaikki tuntui toimivan ihan normaalisti, joten köröteltiin tovi eteenpäin ennen kuin Varkaudessa pysähdyin tarkistamaan auton. Täytyy olla kiitollinen, että selvittiin näinkin vähällä…

Loppumatka sujui onneksi ilman ylimääräisiä jännitysmomentteja. Pennuilla oli kotona virtaa hyvin nukutun matkan jälkeen, en ihan saanut parhaita riehupätkiä videolle, mutta osan totuudesta kuitenkin. Takapihalle oli kasautunut lunta niin paljon aidan viereen, että osa pennuista otti hatkat meidän pihalta naapurin puolelle! Onneksi palasivat kutsuttaessa takaisin 😀 Kävin eilen lapioimassa lunta aitauksen reunoilta siinä toivossa, että pennut eivät enää lähde karkuretkille, mutta saa nähdä, onko lumenluonnille tarvetta vielä enemmänkin.

Maanantaisen eläinlääkärikeikan yhteydessä pennut saivat sirut, ja rekisteröinti on laitettu vireille, joten lienee korkea aika paljastaa pentujen viralliset nimet! Olen haaveillut pitkään jatkavani Final Fantasy -teemaa, ja tähän pentueeseen se tuntui niin monella tapaa sopivan – pennut syntyivät Hildan kuoleman vuosipäivänä, Taika-emä on ensimmäisestä FF-pentueestani, kasvatusuraa on takana 10 vuotta… Jokaisen pentueen jälkeen olen tähän saakka tainnut sanoa, että tämä voi olla viimeinen pentueeni – kukapa meistä tietää, mitä huominen tuo tullessaan! Final Fantasy -roolipelisarja näytteli hyvin isoa osaa elämässäni angstisina teinivuosina ja kulkee mukana edelleen, joskaan ei enää ihan yhtä aktiivisesti. FF-pelien maailmat ovat täynnä taikuutta, yliluonnollista, hyvän ja pahan välistä taistelua, ja kun taikuus kulki niin vahvasti pentujen työnimissä mukana, halusin jatkaa sitä myös virallisissa nimissä. Siispä esittelen teille Empathica’s FF2-pentueen eli Eidolonit! Eidolonit (pelistä riippuen tunnetaan myös mm. nimillä Aeon, Esper, Summon, Guardian Force) ovat eräänlaisia jumalolentoja, joita pelihahmot voivat taistelussa kutsua avukseen. Alla 7-viikkoisten seisomakuvat kera pelisarjasta tuttujen esikuviensa!

Noiturista tulee Empathica’s Gilgamesh! Gilgamesh on tunnettu voimastaan ja taidoistaan – monissa peleistä se esitellään hahmona, joka on yksin voittanut armeijoita. Pelisarjassa Gilgamesh etsii yleensä jotain voimakasta asetta kokoelmiinsa, ja vähän pelistä riippuen se on joko yksi pelattavista hahmoista tai jumalolennoista. Gilgamesh valikoitui Noiturin nimeksi, koska tässä pennussa on myös paljon voimaa ja omaa tahtoa! Ja onhan se myös porukan isoin – ilmiselvä johtohahmo!

Noidasta tulee Empathica’s Phoenix! Tarulintu Feeniks esiintyy myös FF-pelisarjassa. Se herättää henkiin taistelussa koomaantuneet pelihahmot ja tarjoilee samalla vihollisille tukalat oltavat heittämällä niiden niskaan tulilieskat. Noidan punainen väri oli yksi innoittaja tälle nimelle, toivottavasti se tuo iloisella ja kaikkia rakastavalla elämänasenteellaan myös iloa ja eloa tuleville ihmisilleen!

Shamaani tunnetaan virallisesti nimellä Empathica’s Leviathan! Merikäärme Leviathan on merten valtias, useimmiten se kuvataan peleissä voimakkaana, armottomana ja arvaamattomana kuin meri. Shamaanissa on myös voimaa, omaa tahtoa, kärsivällisyyttä, vaihtelevasti tyyneyttä ja periksiantamattomuutta. Sen kaunis väri ja siniset silmät olivat myös yksi inspiraationlähde tämän nimen valinnassa.

Maagi sai nimekseen Empathica’s Siren! Tätä nimeä mietin pitkään toisena vaihtoehtona Noidalle, kun sen punainen väri tuntui seireenin laulun tavoin ihastuttavan ihmisiä 😀 Nimi päätyi kuitenkin
Maagille, jolla on ihan omanlaistaan viehätysvoimaa houkutella ihmiset taipumaan tahtoonsa. Siren on pelisarjassa harppua soittava naishahmo, joka soitollaan mykistää viholliset ja estää niitä käyttämästä taikaa pelihahmoja vastaan. Tämä tyttö on niin lumoava, että ainakin minä ihan mykistyn! Mainittakoon myös, että Nightwishin Siren-biisi on yksi mun kaikkien aikojen lempparikappaleista, sekin toimi pienenä kimmokkeena tämän nimen valinnassa.

Welhosta tulee Empathica’s Fenrir! Fenrir on skandinaavisesta mytologiasta tuttu suuri susihahmo, joka on mukana tuhoamassa maailmaa. FF-pelisarjassa se on kuvattu hieman kesympänä yksilönä, joskin pelihahmojen viholliset saavat tuta sen voimasta, kun Fenrir kutsutaan apuun. Welhossa on vähän samaa näköä kuin pentujen Odin-serkussa, joten virallista nimeäkin oli kiva johdatella samaan suuntaan, kun FF-pelisarjakin sen mahdollisti!

Manaajasta tulee Empathica’s Bahamut! Bahamut on musta lohikäärme, taivaiden valtias, joka useammassa FF-pelisarjan pelissä täytyy ensin voittaa taistelussa, jotta se suostuu auttamaan pelaajaa. Musta väri innoitti valitsemaan tämän nimen Manaajalle, ja tämän nimen päätin ihan ensimmäisenä, se oli niin selkeä! Välillä luulen tähän pentuun lipsahtaneen lohikäärmettä sekaan, sen verran kovaa se puree…

Pentujen tulevat kodit on päätetty, ja tällä kertaa pennut lentävätkin ihan ympäri Suomea. Nämä ovat olleet niin ihanat ja hyvänmielen pennut, etten tiedä, kuinka selviän tulevasta viikonlopusta! Tälle viimeiselle viikolle on kehitelty kaikenlaista kivaa puuhaa vielä yhdessä. Eilen käytiin päivällä pentujen kanssa hallilla, mutta taidan siitä päivitellä lisää ensi yönä, ettei tästä postauksesta tule kilometrin mittaista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s