Empathica's Blogi

Kaikki hyvä päättyy aikanaan

Jätä kommentti

Loppuviikko oli pentujen kanssa varsin kiireinen. Torstaina yövuoron jälkeen pennut saivat riekkua hetken pihalla aikuisten kanssa ennen kuin mentiin pienille unille. Tai no, minä yritin mennä – äänistä päätellen pennuilla oli kunnon aamupainit meneillään. Heräsin vähän ennen puoltapäivää vajaan 3h unien jälkeen siivoamaan ja pakkaamaan pentuja autoon, sillä olimme sopineet lenkkitreffit Saijan ja koirien kanssa. Perinteinen luokkaretki Saijan pihalle oli haastava toteuttaa, kun lunta oli niin paljon ja halusin koittaa vielä saada pennuista kuvia, joten päädyimme lenkille Vesalaan.

Pennut tekivät järkevästi tuttavuutta Saijan koiriin – eivät juosseet suinpäin luo, mutta olivat kiinnostuneita ja uteliaita. Saijan pampai Unski oli onnesta soikeana, kun lenkillä oli mukana sekä tyttöjä että pentuja; Ruuti taas näytti enemmän siltä, että miksi tää muija on taas raahannut tänne tällaisia pieniä ällötyksiä 😀 Edi-pappa oli ihanan kärsivällinen ja luonteva pentujen kanssa. Koko lenkki sujui oikein loistavasti!

Hieman vajaan tunnin ulkoilun jälkeen pennut olivat väsyneitä ja olivat ilomielin tulossa takaisin autoon. Ajeltiin Vesalasta Aquabarksille, missä mulla oli omille koirille uinti lämminvesialtaalla. Uimasta suunnattiin pikapikaa kotiin, ja tarkoitus oli suunnata suoraan nukkumaan. Perinteisesti sitten aikaa meni kuitenkin pentujen kanssa vielä seurustellessa, annoin viimeiset annokset Axilur-kuurista ja leikkasin pennuilta kynnet. Nukkua kerkeää sitten joskus haudassa 😀

Perjantaiaamuna viimeisen yövuoron jälkeen aamurutiinit sujuivat tutulla kaavalla: pennut pihalle, pentujen oleskelutilan siivoaminen, pennut sisälle, aikuiset koirat pienelle aamukiepille, pennut pihalle, pentujen oleskelutilan siivoaminen, ruokien annostelu kaikille koirille, pennut sisälle, koirien ruokinta, pennut pihalle, pentujen oleskelutilan siivoaminen ja pennut taas sisälle. Melkoista rumbaa siis! Pennut jäivät taas riekkumaan, kun lähdin hetkeksi nukkumaan. Hieman ennen puoltapäivää noin 3h unien jälkeen pääsin taas siivoamaan ja kävin hakemassa kaupasta tarvikkeet viikonlopun vieraiden tarjottavia varten. Sitten olikin jo kiire suunnata kohti seuraavaa seikkailua pentujen kanssa!

Sain kuin sainkin Mirvan kanssa sovittua pennuille tutustumiskäynnin lampaille vielä ennen luovutusta! Mirva vei pellolle pieneen pyöröaitaukseen neljä lammasta, ja niitä käytiin yksitellen pentujen kanssa ihmettelemässä. Maagin ja Noidan mielestä lampaat olivat vähän jännittäviä, ja muutkin jossain vaiheessa tutustumistuokiota ainakin hetkellisesti jännittivät lampaiden kohtaamista. Kaikki pojat olivat aika reippaita, niiden kanssa käytiin kävelemässä pyöröä ympäri. Tytöissä näkyi ainakin tässä vaiheessa vähän enemmän eroja, mutta kiva oli tarjota pennuille tämä kokemus!

Pennut saivat moikata pihalla porukalla vielä Mirvan Mörriä – se rakastaa pentuja. Pennut olivat aluksi ihan ihmeissään pappakoiran tapaamisesta, mutta hetken tuumattuaan totesivat papan ihan hyväksi tyypiksi.

Yllä olevan videon lopussa näkyy, kun Mirva siirtää Pirun kanssa lampaat pellolta lampolaan. Pennut katselivat tarkkaan, ja pikkuinen Manaaja odotti kiltisti, että kaikki lampaat ovat menneet ohi, ja lähti sitten Pirun vierellä ajamaan niitä lampolaan! ❤ Mirva ilmoitti, että pikkumusta saa muuttaa heille työkoiraksi ihan milloin vain. Kotimatkalla pennuilla taisi unissa riittää työstettävää, oli jännä ja mielenkiintoinen päivä!

Perjantai olikin muuten hyvin toiminnantäyteinen – kotiintulon jälkeen hääräsin keittiössä leipomusten ääressä, siivosin, pakkailin pentureppuja, kokosin pentujen papereita ja käytiin pienellä lenkillä aikuisten kanssa. Aino ja Elli tulivat apukäsiksi, joten saatiin vietyä postiin palautukseen Orijenin penturuoat, joka ei maistunut pennuille. Illan päätteeksi oli edessä vielä lauantaina lähtevien pentujen pesu ja harjaus.

Lauantaiaamu alkoi varhain, sillä meillä alkoi Motivaattori – kerran kuukaudessa järjestettävä agilityvalmennus, jossa meitä kouluttaa Aino. Siitä lisää sitten myöhemmin, keskityn tässä postauksessa pentuihin 🙂 Valmennuksen jälkeen kiirehdin kotiin siivoamaan ja varmistelemaan, että kaikki on kunnossa pentujen luovutusta varten.

Ensimmäisenä meiltä maailmalle lähti Maagi (E. Siren)! Maagista tuli Härnä, ja se muutti Sipooseen Maijan, Saran, Meno-isän ja Nauru-mummun kaveriksi, kotijoukkoihin kuuluu myös Jackson-kissa! Härnästä on toiveissa kasvaa Maijalle harrastuskaveri ainakin agilityyn!
Seuraavaksi meiltä lähti Manaaja (E. Bahamut), joka tunnetaan jatkossa nimellä Pro! Pro muutti Hämeenlinnaan kasvamaan isoisänsä Dacon suuriin saappaisiin Anun perheen uudeksi vahvistukseksi. Tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu mm. paimennusta ja pk-lajeja.
Welhosta (E. Fenrir) tuli Vilho, jonka koti on jatkossa Tampereella Miljalotan ja Aleksein luona! Vilhon varalle on nyt ensi alkuun suunniteltu pentukoulua ja sen jälkeen se pääsee luultavasti ainakin kokeilemaan useita eri lajeja!
Noiturista (E. Gilgamesh) tuli Koda, ja tämä nallekarhu jäi Jyväskylään Saanan, Juuson ja Kerttu-kissan elämää rikastuttamaan! Kodan kanssa on kuulemma suunnitelmissa kokeilla useita eri lajeja, joten toivottavasti odotettavissa on monitoimiharrastuskoira!

Lauantai-illan päätteeksi pesin vielä meille jääneet tytöt. Ne tuntuivat vähän ihmettelevän, minne kaikki muut olivat kadonneet, joten ajattelin, että pitää järjestää tytöille viimeisen illan kunniaksi jotain kivaa. Pallomeri oli ollut tarkoitus esitellä kaikille pennuille, mutta se tuossa yövuorokiireissä jäi – näille kahdelle pääsin sen kuitenkin esittelemään. Shamaani ja Noita olivat alkuun vähän ihmeissään, mutta kuten alla olevilta videoilta näkyy, he pääsivät aika nopeasti jutun juonesta kiinni 😀

Yö nukuttiin hyvin ja sikeästi, ainakin ihmisen uniongelmiin kummasti auttaa, kun kolmen vuorokauden aikana nukkuu ehkä yhteensä 12h – ainakin hetkellisesti! Tänään sunnuntaina melko pian aamupuuhien jälkeen jatkettiin pentujen saattamista maailmalle.

Punainen Noita-tyttö (E. Phoenix) lähti Taika-mamman mukaan Ouluun ilostuttamaan Marja-Leenan, Jarin ja Mindy-isotädin elämää! Noidan uudeksi nimeksi tuli Peppi. Peppi jatkanee äitinsä jalanjäljissä harrastuslajien suhteen 🙂

Taika lähti kotiin samalla kyydillä – se olikin niin riemuissaan, kun ymmärsi kotijoukkojen tulleen sitä hakemaan! Kovan urakan jälkeen on hyvä päästä kotiin huilaamaan ja palautumaan. Erityissuuret kiitokset Marja-Leenalle ja Jarille tämän pentueen mahdollistamisesta ja Taikan luottamisesta meille! ❤

Meillä oli hetki luppoaikaa ennen viimeisen pennun lähtöä, joten lähdettiin Lempin, Saran ja Shamaanin kanssa ulos lumisateeseen pienelle lenkille! Shamaani oli tosi reippaasti meidän mukana ja jaksoi hienosti tuon meidän normiaamulenkin. Panta vähän kutitteli kaulassa, mutta hihnakävely sujui kuin vanhalta tekijältä!

Viimeiseen asti järki ja tunne taistelivat sisälläni – jokin tässä pennussa oli mulle ihan ylitsepääsemätöntä. Mietin varmaan satoja kertoja syitä, miksi jättää pentu kotiin ja miksi antaa se ennemmin jollekulle muulle. Ainoa oikea järkevä syy olla pitämättä pentua oli, että mulla on kaksi harrastusikäistä koiraa – Lempi täyttää vasta 5v ja Sara täytti 3v.

Tuttuun ja takuuvarmana hyvään kotiin pennun saattoi hyvillä mielin antaa, siispä Shamaani (E. Leviathan) muutti Joensuuhun Venlan, Vilppu-enon (E. You Are Not Alone) ja Lenni-tollerin kaveriksi! Shamaanista tuli Tyyne, ja sen tulevaisuuden varalle on suunnitteilla ainakin tokoa, rallytokoa ja jälkihommia – ja minä ehkä saan vähän treenailla sen kanssa paimennusta. Tyyne meni sijoitukseen 🙂

Nyt on siis pienten tassujen töminä taas kerran hiljentynyt pentulassa ja kasvattaja kärsii tyhjän sylin syndroomasta. Vähän on haikea fiilis ja pentuja ikävä, mutta ikävää helpottaa kovasti tietää, että kaikki pennut saivat aivan ihanat kodit ❤ Kaikilla on lähtenyt tosi hienosti menemään uusissa kodeissaan, ovat olleet reippaina isossa maailmassa. Kaikkea hyvää ja onnea yhteiselle taipaleelle kaikille uusille Emppuperheen jäsenille, toivottavasti pian nähdään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s