Empathica's Blogi

Lempi sairastaa

Jätä kommentti

Kuvat on otettu juhannuksena, jolloin Lempi ei vielä ollut uintikiellossa.

Lempin kanssa käytiin maanantaina eläinlääkärissä, kun ei jalan toipumisessa tapahtunut edistystä. Eläinlääkäri teki ensin ontumatutkimuksen, jossa havaittiin oikean takajalan vajaaksi jäävä ojennus ja vähän köpöiseltä näyttävä liike, ja selkeä ontuma ympyrää mennessä oikean jalan jäädessä sisäpuolelle. Pöydällä eläinlääkäri tutki todella perusteellisesti molemmat jalat, oikeasta jalasta ei kuitenkaan löytynyt oikein selkeää kipukohtaa. Paikoitellen tuntui lievää rutinaa ja metatarsaalialueelle mentäessä Lempi oli hieman epämukavan oloinen. Päätettiin kuvata jalat, joten Lempi rauhoitettiin.

Kuvista ei löytynyt mitään oireita selittävää. Polvet, kintereet ja varpaat olivat siistit ja kunnossa. Metatarsaalialueelta löytyi rasituskuvista pientä röpelöisyyttä plantaaripuolelta (nuljuluu nousee ylemmäs verrattuna vasempaan jalkaan) ja nivelvälit ehkä ihan aavistuksen aukeavat. Kuvat kävivät toisella ortopedilla vielä konsultoitavana, mutta hänenkään mielestään kuvissa ei näy mitään hälyttävää. Diagnoosina siis tällä hetkellä metatarsaalialueen ligamenttipaketin tai sen osan revähdys, ja ohjeena jatkaa lepoa ja kipulääkettä. Jos oireet eivät helpotu parissa viikossa, täytyy harkita ct-kuvausta.

Lempi nukkui koko maanantai-illan rauhoituksen jälkeen. Sillä oli maha sekaisin aamulla ja se raasu vielä oksenti koko pienen ruoka-annoksen, jonka annoin sille aamulla töistä tultuani. Klinikalla Lempi sai herätteen lisäksi pahoinvoinninestolääkettä. Annoin sille iltapäivällä vähän märkäruokaa ja vettä, kun se alkoi olla tolpillaan, ja illalla se sai iltaruoan normaalisti. Maha rauhoittui eikä se ole vaivannut enää. Eläinlääkäri ohjeisti, että kipulääkettä saa antaa vasta, kun ripuli on ohi.

Tiistaina Lempi oli selvästi kipeä. Klinikalta ohjeistivat olemaan vuorokauden ilman kipulääkettä ennen tutkimuksia, ja Lempi ei tosiaan maanantainakaan saanut kipulääkettä. Eläinlääkäri myös väänteli jalkaa niin paljon, ettei sinänsä ihme, että jalka kipeytyi uudelleen. Jalassa oli tiistaina taas turvotusta. Konsultoin Katriinaa maanantaina lekurikeikan jälkeen ja sain Lempille uuden hoitoajan ensi viikolle, ja tuli samalla puheeksi, että laser olisi revähdysvamman hoidossa hyvä. Aloitin tiistaina Lempille kipulääkkeen lisäksi laserhoidon, jota olen nyt antanut kolme kertaa päivässä. Turvotus laski onneksi jo tiistain aikana.

Lempi on selvästi jo tylsistynyt sairaslomaansa. Eläinlääkäri ohjeisti tekemään vain pienet lenkit tarpeiden tekoon, mutta Lempi on jo oivaltanut, että jos pihtaa, niin silloin saa ulkoilla pitempään. Muutettiin alakertaan, ettei Lempin tarvitse kiivetä portaita, ja siellä on toisaalta ollut nyt helteillä öisin viileämpi nukkuakin. Lempi hakee kovasti huomiota ja rapsutuksia. Sen verran olen lepolomaa rikkonut, että kahtena päivänä olen antanut sen käydä pulahtamassa järvessä, ja tänään otin sen aamulla mukaan vähän pitemmälle aamulenkille ennen töihin lähtöä.

Saran kanssa on otettu laatuaikaa kahdestaan, kun Lempi saikuttaa. Keskiviikkona postissa saapui meidän oma suppilauta, joka käytiin pitkän kaavan mukaan koeajamassa heti samana päivänä. Kolmen tunnin suppailureissu Ainon kanssa oli kyllä juuri sitä, mitä tarvitsi murheiden ja synkkien ajatusten karkottamiseen. Sara oppi kerrasta nautiskelemaan kyydistä suppilaudan päällä, vaikka nautti myös uimisesta.

Toivottavasti Lempi olisi pian parempi, niin sekin pääsisi mukaan suppailuretkille! Laserhoitojen aloituksen jälkeen olen nähnyt Lempin pari kertaa venyttävän takapäätä, mitä se ei ole tässä välissä pahemmin tehnyt. Joitakin kertoja se on myös pienillä kävelylenkeillä esitellyt taas normaaleja pitkiä ojennuksia. Hidasta on, mutta toivotaan, että se tästä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s