Empathica's Blogi

Pentujen odotusta!

Jätä kommentti

Jotain hyvää tähän kesään – juhannustaiat tuottivat ainakin alustavasti tulosta ja odottelemme pentulaatikkoon asukkaita! Sen verran vahvat ennemerkit oli, että osattiin odotella iloisia uutisia, mutta aina on mukava saada vielä varmistuksen varmistus 😀 Pentuja odotellaan vkolla 34 yhdistelmästä Empathica’s Wishmaster & Titangus Daracha ❤ Tämä yhdistelmä on ollut haaveissani jo pitkään, joten tuntuu aika mahtavalta, että tästä on tulossa konkreettista!

Pentueen isä Rufus on jo hyvään ikään ehtinyt oma kasvattini, täyttää syksyllä 9 vuotta. Rufus on virallisten terveystarkkien puolesta terve: lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV0 ja VA0, silmät peilattu terveeksi useita kertoja, viimeksi tämän vuoden tammikuussa. Geenitestejä on tehty muutamia, CEA:n osalta Rufus on kantaja, DM terve, vanhempien tulosten perusteella terve myös HSF4:stä. Rufus on muutenkin ollut perusterve koira koko ikänsä, se ei ole eläinlääkäriä vaivannut kuin terveystarkastusten ja rokotusten merkeissä, ei ole allergioita eikä ruoka-aineyliherkkyyksiä. Rufuksella ei ole aiempia pentueita.

Rufus on ollut myös hyvin monipuolinen harrastuskoira, isoimman osan urastaan se on tehnyt agilitykentillä. Agilityssä Rufus on kisannut nuorempana 3-luokassa, josta sillä on yksi SERT. Rallytokossa Rufus on kilpaillut RTK1 ja RTK2 -titteleiden verran. Se on suorittanut hyväksytysti BH-kokeen sekä vesipelastuksen soveltuvuuskokeen. Tokossa Rufus treenaa ja kilpailee lainaohjaajan kanssa, plakkarissa on TK1 sekä yksi 1-tulos avoimesta luokasta. Rufuksen kanssa on harrastettu myös jonkin verran paimennusta sekä nuorempana pelastuskoiralajeja. Harrastuskoirana Rufus on ollut helposti palkkautuva niin nameilla kuin leluilla, miellyttämishaluinen ja innokas kaikkeen tekemiseen. Näyttelyistä Rufuksella on useampi EH.

Rufus on arjessa mukava, helppo ja tasapainoinen koira, jonka kanssa voi aika huoletta mennä minne vaan. Rufus on ihmisille hyvin sosiaalinen ja ystävällinen, aiheuttaa vaaratilanteita lähinnä vatkaamalla isoa takapuoltaan ymmärtämättä omaa kokoaan 😀 Se tulee toimeen narttujen ja leikattujen urosten kanssa, kotonaan se on ainoa koira, kaverina on kaksi kissaa sekä 5-vuotias ihmislapsi, jonka kanssa ovat ylimmät ystävykset. Ei reagoi koviin ääniin, ukkoseen tai paukkuihin ainakaan arjessa.

Pentueen emä Nuppu on 4-vuotias, myös terveeksi tutkittu: lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä LTV1, VA0, silmät on peilattu terveiksi huhtikuussa. Nuppu on MyDogDNA-tutkittu, on DM- ja MDR1-kantaja, mutta tämän yhdistelmän toteutumisen kannalta olennaisin tieto oli, että Nuppu on CEA:n osalta terve. Nuppu on ollut perusterve, ei ole allergioita eikä ruoka-aineyliherkkyyksiä.

Nuppu on ollut myös hyvin monipuolinen harrastuskoira, se on innokas ja miellyttämishaluinen. Nuppu palkkautuu nameilla ja leluilla. Mari on panostanut Nupun kanssa erityisesti paimennuksen harrastamiseen, ja tässä lajissa parivaljakko on kisannutkin hyväksytyn paimennuksen esikokeen sekä PAIM1 ja PAIM2 -titteleiden verran, ASCA-paimennuksesta Nupulla on yksi Q started-luokan lampailta. Rallytokossa Nupulla on RTK1 ja RTK2 -tittelit, tokosta yksi 1-tulos alokasluokasta. Nupun kanssa on harrastettu myös agilityä, ASCA-kisoissa ovat kirmanneet pari kisaa jokunen vuosi sitten, mutta eivät ainakaan vielä FCI:n puolella. Nuppu on luonnetestattu tänä keväänä +157, testissä arvioitiin paukkuärtyisäksi, arjessa ei reagoi koviin ääniin, ukkoseen tai paukkeeseen.

Arjessa Nuppu on kiva, helppo ja tasapainoinen koira, joka ei jätä ketään kylmäksi leveällä hymyllään. Nuppu on ihmisiä kohtaan sosiaalinen ja ystävällinen, vieraita kohtaan menettää mielenkiintonsa aika nopeasti alkutervehdyksen jälkeen. Nuppu on koirasosiaalinen, tulee toimeen muiden narttujen ja urosten kanssa. Kotona Nupulla on kaverina kaksi muuta koiraa sekä kissoja.

Rakennekuvat vanhemmista, vasemmalla Nuppu 4v, oikealla Rufus kuvattuna maaliskuussa 2021.

Pentueesta odotan terveitä, aktiivisia, hyväluonteisia ja monipuoliseen harrastamiseen soveltuvia pentuja, joille etsitään aktiivisesti harrastavia ja kilpailemisesta kiinnostuneita koteja. Pennuista on tullut jo aika paljon kyselyitä, narttupennuista eritoten, mutta jos sinulla on tarjota hyvä ja harrastava koti urospennulle, niin ota yhteyttä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s