Empathica's Blogi

Pennut 2vkoa!

Jätä kommentti

Pikainen päivitys viikon kiireiden keskeltä pentujen 2-viikkoissynttäreiden kunniaksi! Viime päivinä on tapahtunut paljon, sillä pentujen silmät ovat alkaneet aueta. Ensimmäisenä silmänsä sai auki Raja, ja nyt ne ovat sirrillään enää Katlalla ja Atkalla. Pentujen painot nousevat tasaisesti, mutta en kyllä muista, että mulla olisi ensimmäisen pentueeni jälkeen ollut pentuetta, joista yksikään ei vielä kahden viikon iässä paina kiloa 😀 Raja on edelleen porukan pienin, se painaa noin 600g, ja isoin on Fuji, joka on ihan kohta 900g.

Nupulta tuntuu maitoa tulevan ihan hyvin, mutta isolle porukalle siitä on melkoisesti jaettavaa. Viikonloppuna suunnittelin antavani pennuille ensimmäiset maistiaiset kiinteästä ruoasta. Pennut nukkuvat vielä aika paljon, mutta pentulaatikossa alkaa kova kuhina, kun pennut havahtuvat Nupun tulleen. Ehkä pienemmän kokonsa ansiosta nämä liikkuvat minusta 2-viikkoisiksi pennuiksi jo ihmeen hyvin! Ruoka-aikaan alkaa näyttää, että laatikossa on pian ahdasta, joten viikonloppuna on suunnitelmissa myös laajentaa pentujen oleskelutilaa.

Tänään otin pennuista taas uudet kuvat. Ei ole muuten enää kovin helppo homma – sen verran näillä tyypeillä alkaa olla vauhtia! Haasteita lisää iltapäivällä jo vähentynyt luonnonvalon määrä sekä mun kameran tarkennusvaikeudet. Noh, sain kuitenkin kaikista edes jonkun onnistuneen otoksen, toivotaan viikonlopun kuvauksiin enemmän valoa.

Atka 2vkoa. Tykkään kaikista pennuista valtavasti, mutta Atka on kyllä jotenkin ekstra-symppis tyyppi! Se ottaa selvästi jo kontaktia ihmiseen, se hakeutuu lähelle ja kiipeää syliin. Sylissä se on ihanan rento, rauhallinen ja hiljainen, samoin kaikissa hoitotoimenpiteissä ja BioSensorin käsittelyissä.

Fuji 2vkoa. Fuji on säyseä ja pääosin rauhallinen tyyppi, ellei kyseessä ole ruoka – siihen se suhtautuu varsin intohimoisesti. Se on porukan kömpelöin liikkumaan, mutta on se toki myös isoin. Fujissa viehättää rauhallisuus, se myös ottaa mukavasti kontaktia ihmiseen kiipeämällä syliin. Sillä on minusta hurjan söpö naama! Fujilla on edelleen voimakkaita mielipiteitä selällään olemisesta, se on ihan tyhmää!

Raja 2vkoa. Meidän pikkupippuri! Se on todella liukas liikkeissään ja hirmuisen ketterä 2-viikkoiseksi, on kiipeillyt jo pentulaatikon reunapuitteella… Raja on minusta tietyllä tavalla porukan kehittynein tässä vaiheessa, sen silmät aukesivat ensimmäisenä, ja se välillä ottaa kontaktia sisaruksiinsa orastavien leikkiyritysten muodossa. Raja ottaa kontaktia myös ihmiseen ja kiipeää syliin. Minusta tuntuu, että tästä tyypistä tulee aika hauska peli 🙂

Hekla 2vkoa. Hekla jää vähän muusta porukasta helposti huomiotta, se on hiljainen, rauhallinen ja tyytyväinen, ei erityisen liukasliikkeinen, muttei hidaskaan. Tykkään fiiliksestä, mikä tulee Heklan kanssa sylitellessä, se on rento ja ottaa kontaktia. Hekla oli porukan helpoimpia kuvattavia tänään, mistä se ansaitsee erityismaininnan!

Loihi 2vkoa. Tämän sisupussin kanssa ei paljon neuvotella – jos se ei suostu olemaan kuvauspisteellä, niin se ei todella suostu siellä olemaan. Jalat vievät tätä poikaa jo aika lujaa, ja se ilmoittelee äänelläkin, jos alkaa joku asia ottaa päähän. Olen parin päivän aikana saanut vain vahvistusta tunteelle, että tässä pojassa taitaa olla tulta ja tappuraa. Loihista löytyy myös rauhallinen ja seesteinen puoli.

Katla 2vkoa. Katla on antanut viime päivinä tosi kivaa fiilistä itsestään – se on rauhallinen, rento käsittelyissä, se viihtyy sylissä ja on kova tyttö pussailemaan. Näillä pusupennuilla on minuun aina joku ihmeellinen vaikutus! Katla saa erityismaininnan tämän päivän kuvauksista, sillä se oli helpoin kuvattava – pentu vaan paikalleen ja kuvia räpsimään. Katlalla on silmät vielä aika vähän auki, se luultavasti vähän vähentää menohaluja sisaruksiin verrattuna.

Etna 2vkoa. Ei voi sanoa, että mulla olisi varsinaista lempparia tässä vaiheessa, koska tykkään tasaisesti kaikista, mutta Etna on tähän mennessä esitellyt eniten piirteitä, joita pennussa arvostan. Se on ihan rento kaikissa BioSensorin asennonvaihdoissa, se viihtyy sylissä, ottaa kontaktia ihmiseen, on rauhallinen ja tyytyväinen, tosi hiljainen. Onpa kiva päästä seuraamaan, mihin suuntaan nämä kaikki kehittyvät tulevien viikkojen aikana!

Kiisu 2vkoa. Meidän nätti-Kiisusta mainitsen edelleen ensimmäisenä, että jos joku pitää pentulaatikossa meteliä, niin se on aika suurella varmuudella tämä tyttönen 😀 Kiisu on isohko, mutta se liikkuu ihmeen ketterästi. Se viihtyy sylissä ja se on alkanut rentoutua kivasti BioSensorin asennonvaihdoissa. Kunhan masu on täynnä, niin Kiisu on ihan tyytyväinen.

Sara ja Lempi saivat alkuviikosta moikata Atkaa ja Etnaa portin yli, muuten ne eivät ole vielä olleet pentujen kanssa tekemisissä. Saran silmissä näkyi sydämiä, tiedän, että se odottaa jo kovasti, että pääsee pentuja hoitamaan ja niitä leikittämään. Onneksi pennut kohta ovat sen verran isoja, että niille voi esitellä jo muitakin aikuisia kuin mamman – ja ehkä Nuppukin alkaa olla valmis vastaanottamaan hoitoapua. Nuppu on vielä toistaiseksi ollut sitä mieltä, että Saralla ja Lempillä ei ole mitään asiaa pentujen luo, joten ei olla pidetty kiirettä tutustuttamisen kanssa.

Huomenna on BioSensorin viimeinen päivä, ja suunnittelin, että voisi hiljalleen luopua pentujen punnituksesta – tai ainakin vähentää punnituksia yhteen kertaan päivässä. Pennuista aika hyvin alkaa jo silmämääräisesti nähdä, että kasvavat hyvin, ja pääasiassa Rajan vuoksi olen punnituksia vielä jatkanut. Kovasti on tullut jo kyselyitä, milloin pentulan ovia raotetaan vierailijoille, sekin alkaa jo pikkuhiljaa olla ajankohtaista. Pennut nukkuvat vielä aika paljon, joten varsinaista ”nähtävää” on tässä vaiheessa aika vähän, mutta valveillaoloaika alkaa vähitellen lisääntyä, kun ikää tulee pennuilla lisää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s